Nyheter

Ljust avsked av Olof Djurfeldt

Olof Djurfeldt, Dagens mångårige chefredaktör, har förts till den sista vilan.
– Eller snarare kommit hem, sa Niklas Piensoho, pastor och föreståndare i Olof Djurfeldts egen församling, Filadelfiakyrkan i Stockholm.

Vid en välbesökt begravningsgudstjänst i Filadelfiakyrkan i Stockholm tog familj, vänner och kolleger farväl av en av pingströrelsens största profiler. Olof Djurfeldt arbetade 31 år på Dagen, varav 22 år som chefredaktör, men var också pastor och har ibland kallats pingströrelsens chefsideolog.

– Han iklädde sig ansvaret för pingströrelsen, den här församlingen och dem som kom i hans väg. Jag saknar honom redan, sa Niklas Piensoho.

Det blev ett personligt och känslosamt griftetal av Niklas Piensoho. Han lyfte flera gånger vad Olof Djurfeldt betytt för honom personligen, bland annat att det var Djurfeldt som höll i intervjun när han var på väg att anställas av Filadelfiaförsamlingen i Stockholm, Sveriges största pingstförsamling.

– Vem är han som ligger här? sa Niklas Piensoho retoriskt och tittade på den vita kistan som omgavs av vackra blombuketter och kransar.

– Jag har funderat länge över vad jag ska säga i mitt griftetal och jag har kommit fram till att det bästa jag kan göra för att hedra Olofs minne är att hålla ett bibelstudium.

Olof Djurfeldts begravning

Cirka 200 deltagare

Och så talade han över bibelorden från Första Korinthierbrevet 4:1, Efesierbrevet 3:14-19 och avslutade med Andra Timotheosbrevet 4:7: “Jag har kämpat den goda kampen, jag har fullbordat loppet, jag har bevarat tron.”

– Det var viktigt för Olof att höra rytmen från himlen och vara i takt med den. Nu behöver någon annan kliva fram och ta stafettpinnen, sa Piensoho.

Det blev en vacker och ljus begravningsgudstjänst där cirka 200 deltagare fick följa Olof Djurfeldt inför hans sista resa.

Olof Djurfeldt blev 90 år gammal. Han avled den 22 januari efter en tids sjukdom.

Olof Djurfeldts begravning
Fler artiklar för dig