Nyheter

Komiker berättade om sin kristna tro för Dua Lipa

Stephen Colbert: Tron kommer att vinna över döden till slut

Ett klipp där världskända sångerskan Dua Lipa frågar komikern och satirikern Stephen Colbert om hans kristna tro har fått stor spridning i sociala medier.
– Jag tänker att tron kommer att vinna över döden till slut, säger Stephen Colbert till sångerskan.

Dua Lipa är sångerskan och låtskrivaren med kosovoalbanskt ursprung, men uppvuxen i London, som fått stort genomslag bland unga i musikvärlden de senaste åren. Hon har också en bakgrund som fotomodell.

Nyligen mötte hon den betydligt äldre amerikanske komikern och politiske satirikern Stephen Colbert, i hans tv-show, “The late night show”. Stephen Colbert har redan tidigare berättat om sin kristna tro, som katolik, men Dua Lipa lyfte nu fram hans öppenhet och ärlighet kring tron som något som verkligen ger honom en anknytning till sina tittare.

Tron eller komedin?

I tv-showen undrade hon om tron och komedin i Colberts liv på något sätt överlappar varandra, och om det är någon av de båda som vinner över den andra.

Stephen Colbert svarade:

– Slutligen är vi alla dödliga och jag tänker att tron kommer att vinna till slut. Men förhoppningsvis har Jesus humor när jag kommer till himlen.

– Min kristna tro är alltid sammankopplad med tanken om kärlek och offer, om att ge sig själv till andra människor – och att döden inte är ett nederlag.

– På samma sätt är sorgsenheten lite som en känslosam död, men inte ett nederlag om du kan hitta vägen att skratta år den, sa Colbert med hänvisning till irländaren Kenneth Branaghs film Belfast, som han menade blandar roligheten med sorgsenheten i tillvaron.

Aldrig besegrad

Stephen Colbert, själv med irländska rötter, lyfte fram att skrattet kan skydda människor från rädsla, och på det sättet hindra dem från att vända sig till det onda i tillvaron för att komma ur sorgsenheten. Han citerade den svarte amerikanske poeten Robert Hayden (död 1980) som i en dikt uppmanade människor att inte bli rädda eller övertalade att acceptera ondska som en befrielse från ondska.

– Om det är någon koppling mellan min tro och min komedi så är det att oavsett vad som händer så är du aldrig besegrad, sa Stephen Colbert till den lyssnande sångerskan Dua Lipa i klippet som blivit viralt.

Fler artiklar för dig