Nyheter

Jonas Gardell startar mässa i sin barndomsförsamling

Beskriver hur han hittat tillbaka till sin barndomsförsamling

Jonas Gardell har gått med i Norrmalmskyrkan och kommer att starta en mässa på söndagskvällar.
“Det var som att komma hem igen”, skriver han om sin barndomskyrka.

I ett meddelande på Instagram meddelar Jonas Gardell att han har startat en mässa. Den kommer att hållas på söndagskvällar i Norrmalmskyrkan i Stockholm, en del av Equmeniakyrkan. Det är Gardells barndomskyrka, vilket han berättar om i sitt inlägg.

“Jag är uppväxt i Norrmalmskyrkan. Min mamma var med och byggde den. Hela lokalen är ett muskelminne, som när vintersolen steg rosa om morgonen utanför köksfönstret eller hemglassbilens signal i fjärran”, skriver han.

Blivit medlem

Han berättar hur han därefter lämnade frikyrkan i sextonårsåldern, men att han fortsatte att leta efter en församling.

“Norrmalmskyrkan tänkte jag inte ens på tills den dag jag researchade för Ett lyckligare år och upptäckte att Norrmalmskyrkans pastor Joel Sörensson var den ende i alla kristna kyrkor i Sverige som självklart försvarade homosexuella. Pastorn som vigde mamma och pappa och som barnvälsignade mig”, skriver Gardell, och säger att han passerade kyrkan för något år sedan.

“Så då gick jag in. Och det var som att komma hem igen. Nu är jag medlem i församlingen”.

“Tankar kraft”

Mässan, där det första tillfället är på söndagskvällen klockan 18, kommer att arrangeras tillsammans med pastorerna Stefan Albinsson och Eva Larsen.

“Ganska stilla och omärkvärdig men en sån där stund då man tankar kraft för veckan som kommer”, beskriver Gardell mässan.


Fler artiklar för dig