Nyheter

Lennart Möller död efter längre tids sjukdom

Jesusmanifestationens tidigare ordförande blev 67 år

Lennart Möller fick komma hem till Herren den 19 november, i en ålder av 67 år. För många Dagenläsare är han mest känd för sitt engagemang i Jesusmanifestationen 2007–2015.

Lennart Möller, som var professor i miljömedicin på Karolinska institutet i Stockholm och styrelseordförande för EFS i sammanlagt 26 år, var en av initiativtagarna till Jesusmanifestationen som arrangerades för första gången 2007, i Stockholm.

Han blev ordförande för ledningsgruppen 2008 – en uppgift som han behöll ända fram till 2015 då den sista Jesusmanifestationen genomfördes.

– Lennart intervjuades i boken “På tal om tro” och där beskrev han sig själv med tre ord: engagerad, stabil och kreativ, med betoning på kreativ flexibilitet. Det tycker jag stämmer bra, svarar hans hustru Marie Möller, på Dagens fråga om hur Lennart var som person.

Lennart Möller begravdes den 15 december.

Stefan Svensson, präst och tidigare ordförande i EFS, förrättade begravningen i Ytterselö kyrka den 15 december. På Facebook skriver Stefan att Lennart Möller hade “en annan attityd till tid och till livet än många av oss”. Han beskriver hur Lennart tyckte att det mesta i livet var “lätt” att utföra, bland annat att bygga trädgårdsdammar och modelljärnvägar. “Hans engagemang för Guds rike var lika imponerande, och kände få gränser”, skriver Stefan Svensson.

Lennart Möller, som bland annat också var hobbyarkeolog, skrev boken The Exodus Case om det bibliska uttåget ur Egypten, sett ur ett vetenskapligt perspektiv. Boken finns nu översatt till sju språk.

De sista levnadsåren kämpade Lennart med en neurodegenerativ sjukdom som till slut tog hans liv. Lennart efterlämnar hustrun Marie och två döttrar.

Fler artiklar för dig