Nyheter

Ken Ring svårt sjuk - “be för mig”

Artisten inlagd på intensiven i Nairobi

Rapartisten Ken Ring har drabbats av covid och ber nu om förböner på sociala medier. “På akuten i Kenya. Be för mig” skriver han i ett inlägg i sociala medier.

Rapparen Ken Ring skrev tidigare i veckan att han är svårt sjuk och ligger inlagd på sjukhus, rapporterar Aftonbladet. Tidningen har pratat med Ken Rings farbror som har besökt artisten – men bara på andra sidan en glasruta. I Kenya har Ken Ring en stor familj, och farbrodern berättar att de alla ber för hans tillfrisknande.

“Han är väldigt svag, men han lever och vi ber för honom att han ska bli bättre. Vi ber också att alla hans vänner ska be för honom att han ska bli frisk”, säger farbrodern.

Rappade om kriminalitet

I Dagens podd Dagens Människa har Ken Ring berättat både om de skandaler som omgärdat hans karriär och om sin gudstro. Ken Ring växte upp i förorten Hässelby i Stockholm. Som ung rappade han mycket om gatan och kriminaliteten. Men i hans texter har också funnits en längtan efter en gudstro.

“Jag kommer från ett ställe där jag hängt mycket med väldigt kriminella personer, men samtidigt har jag också mycket kärlek i mig, vilket kanske inte alla tror”, säger han i podden.

“Lever med Gud”

I dag har Ken Ring en gudstro. “Jag är kristen. Precis som andra troende ber jag bordsbön med familjen, morgonbön och kvällsbön. Jag försöker be hela tiden”, säger Ken Ring. I sin bok “Livet” berättar han om sin livsresa och sin numera starka gudstro.

“Jag har det väldigt bra med Gud i dag. Jag lever med Gud och min tro är ganska stark”, förklarar han i podden.

Under senare år har Ken Ring drivit en rad projekt och välgörenhetsarbete i Kenya. Han har bland annat ett hotell, en chilifarm och en mjölkfabrik. Han har också startat en fotbollsklubb med 75 spelare – ett välgörenhetsprojekt där man hjälper unga killar som haft det tufft.

När det gäller coronapandemin och vaccinering har Ken Ring tidigare uttryckt stark vaccinskepsis i sociala medier.

Fler artiklar för dig