Nyheter

Zlatan i oväntat möte med påven

Zlatan Ibrahimovic var på plats i Vatikanen för att möta påve Franciskus

“Fred och kärlek”, kommenterade Zlatan Ibrahimovic då han visade upp mötet med påven för omvärlden.

Plötsligt stod de där, storleende, sida vid sida. Det var Zlatan Ibrahimovic som på sina sociala mediekonton publicerade bilden på sig själv bredvid påve Franciskus, ett möte som snart spred sig till internets alla hörn där det skämtades gott om vem som egentligen träffade vem. Var det Zlatan som mötte påven eller påven som mötte Zlatan?

“Fred och kärlek”, skrev Zlatan Ibrahimovic som enda kommentar till bilden.

Utbytte gåvor

När Sempremilan, en nättidning som bevakar fotbollslaget Milan, skriver om mötet berättar de att Zlatan Ibrahimovic hade med sig ett exemplar av sin nya bok “Adrenalina” som gåva.

– Det här är en del av min historia, den innehåller berättelsen om mitt liv och ett kort meddelande, ska han ha sagt till påven.

Franciskus fick också en signerad tröja och ska ha frågat påven om han gillade Milan, alltså det lag där Zlatan Ibrahimovic spelar just nu. Enligt Sempremilan svarade påven med leende. Sedan fick Zlatan också en bok, “Sport enligt påve Franciskus”.

Oklar anledning

Varför Zlatan Ibrahimovic besökte påven i Vatikanen är samtidigt något oklart. Han har själv aldrig profilerat sig som katolik, även om det finns en koppling till katolicismen via hans mamma som ursprungligen är från Kroatien.

Nyligen berättade Zlatan även själv i en intervju med italienska fotbollstidningen Gazzetta dello Sport att han inte är troende. Men det hindrade honom uppenbarligen inte från att stråla ikapp med påven.

---

Fakta: Zlatan Ibrahimovic

  • Zlatan Ibrahimovic är en av Sveriges genom tiderna bästa fotbollsspelare.
  • Han är 40 år och fortfarande aktiv som forward i det italienska storlaget Milan.
  • Zlatan växte upp i Malmö med föräldrar som kommit till Sverige från Balkan.

---

Fler artiklar för dig