Nyheter

Zlatan: Jag tror inte på Gud - bara på mig själv

Berättar i stor intervju inför boksläpp

Zlatan Ibrahimovic tror inte på Gud. Det berättar han i en intervju inför släppet av sin nya bok.

Genom åren har Zlatan Ibrahimovic inte bara skapat rubriker på fotbollsplanen. Även utanför har han gjort många uttalanden, som ibland varit svårtolkade. En fråga som det spekulerats om är huruvida Zlatan tror på Gud eller inte. Själv har han inte gett några tydliga svar, även om han jämfört sig själv med Gud och till exempel sagt att “Bara Gud kan döma mig”.

“Gud är tillbaka”

Inför sin återkomst i svenska fotbollslandslaget till VM-kvalmatcherna i höst publicerade han en bild på sig själv i sociala medier med texten: “Gud är tillbaka”.

Snart släpps en ny bok om Zlatan. Titeln är “Adrenalina – mina okända berättelser” och författare är den italienska dagstidningen Gazzetta dello Sports reporter Luigi Garlando.

I en intervju inför boksläppet i dagstidningen Corriere della Sera berättar Zlatan Ibrahimovic bland annat att aldrig tänker på svenska på planen:

– Det är ett för vänligt språk, och på planen krävs hårdhet. Så jag tänker på “slaviska”, berättar han.

Om sin egen död

Zlatan berättar också att han inte tror på Gud.

– Jag tror bara på mig själv. Det här är livet. När du är död, är du död, säger Zlatan och uttalar sig också om hur han ser på sin egen död:

– Jag vet inte ens om jag vill ha en begravning eller en grav, en plats dit de som har älskat mig ska gå för att lida, säger han i intervjun som citeras av Dagens Nyheter.

Boken kommer ut på ett förlag som ägs av Torinos klubbpresident Urbano Cairo. I Sverige är det Albert Bonniers Förlag som ger ut boken och enligt Aftonbladet kommer den ut på svenska den 8 december.

Boken “Jag är Zlatan”, som kom ut 2011, av den svenske författaren David Lagercrantz har sålts i drygt en miljon exemplar på fler än 30 språk.


Fler artiklar för dig