Nyheter

Känd kriminell liga bakom kidnappning av missionärer

De 17 missionärer som kidnappades i Haiti i lördags är fortfarande fångna

Fem barn finns i gruppen av missionärer som kidnappades utanför huvudstaden Port-au-Prince i lördags. En känd kriminell liga, “400 Mawozo” tros ligga bakom attacken.

Gruppen missionärer på 16 amerikaner och en kanadensare, blev kidnappad sedan de lämnat Croix-dess-Bouquets, ett område där den kriminella ligan härjat under senare tid. Missionärerna hade just besökt ett barnhem när de fördes bort. “400 Mawozo” har blivit känd för sina många kidnappningar, och brukar begära lösen för sina offer. I april i år kidnappade samma liga en katolsk präst.

Världsrekord för kidnappningar

Det finns ännu ingen information om huruvida en lösen har varit på tal angående missionärerna och deras barn, skriver BBC News. En amerikansk kongressman, Adam Kinzinger, säger att han tror att amerikanska myndigheter kommer att förhandla med kidnapparna, men att det inte är troligt att de betalar ut lösen.

De kidnappade är fem män, sju kvinnor och fem barn. Haiti innehar världsrekord när det gäller kidnappningar. Hittills i år har över 600 kidnappningar ägt rum och de flesta av dessa har “400 Mawozo” stått bakom.

Uppmanar till förbön

Den kristna organisationen Christian Aid Ministries, som verkar i Haiti, sa i ett uttalande på söndagen att man ber för dem som nu är fångna och deras familjer och vänner.

Fler artiklar för dig