Nyheter

Drottningen hyllar kristet musikprogram

“Sångprogrammet har lyft fram människor vars kristna tro genomsyrar deras liv”

Drottning Elizabeth II hyllar Songs of Praise, det populära programmet där den kristna sångskatten haft sin givna plats i 60 års tid.

Songs of Praise, som kan beskrivas som en brittisk motsvarighet till Minns du sången, firar 60 år. I ett jubileumsprogram i brittiska BBC i söndags framförde drottningen, som är Engelska kyrkans överhuvud, sin uppskattning:

– I 60 år har Songs of Praise länkat samman församlingar och tittare i hela Storbritannien i kollektiv lovsång. Under så lång tid har ni förmedlat att kristen tro inte enbart kan uttryckas genom sånger och psalmer utan också genom att lyfta fram människor vars kristna tro genomsyrar deras liv, sa drottningen.

Inspirerande berättelser

Och Aled Jones, som har varit programmets värd i drygt 20 år, kallar uppdraget “ett av de största glädjeämnena i mitt liv”, skriver Christian Post som citerar Telegraph.

– Det är en ära att få möjlighet att dela med oss av inspirerande berättelser om tro med vår kära publik, och att få glädja mångas hjärtan med musik som betyder allt för mig. J

ag ser en framtid med åtskilliga fler fantastiska Songs of Praise-program, sa Aled Jones.

Drottning Elizabeth, som är 95 år, har varit mer öppen med sin egen kristna tro under de senaste åren. Enligt en person som stod prins Philip nära, alltså drottningens make som gick bort i april, var det prinsen som hade “övertalat” henne att vara det, vilket hon tagit fasta på.

Songs of Praise sändes första gången den 1 oktober 1961 och har sänts varje vecka sedan dess. Under dessa år har det blivit 3 000 program. Programmetet fungerar som ett skyltfönster för kristenheten i Storbritannien och påstås vara det tv-program i sin genre som sänts längst i hela världen.




Fler artiklar för dig