Nyheter

Löfven om att tro: “Grunnar mycket på det”

Statsministern berättade också om sin kärlek till gospel i tv-soffan

När Stefan Löfven och Carola möttes i TV4 uttryckte statsministern en önskan om att höra mer gospel – och beskrev sig som “inte aktivt troende, men inte heller motsatsen”.

Statsministern och Carola var tillsammans med skådespelerskan Sissela Kyle och artisten Peter Jöback gäster i säsongsavslutningen av TV4-programmet Tilde.

Carola berättade i programmet om betydelsen av att ha tillgång till en lada där hon kan ge konserter, i närheten av sin bostad i Steninge slottsby i Sigtuna. Hon berättade också att hon framöver ska göra fokusera mer på att sjunga visor och gospelsånger.

Grunnar mycket på tron

Stefan Löfven frågade Carola om hon hade “gospel på gång, för det är så härligt”. Programledaren Tilde de Paula Eby passade på att fråga statsministern hur han har det med sin tro.

– Jag grunnar mycket på det faktiskt. Jag kan inte säga att jag är aktivt troende, men jag kan heller inte säga motsatsen. Jag är lite mittemellan, men gospel är ju så fantastiskt, sa Stefan Löfven, som också berättade om sin första stora gospelupplevelse under en facklig resa till Sydafrika för många år sedan.

Carola var inte sen att inflika hur gospelmusiken “fick en krok” i hennes eget hjärta.

– Gospel betyder ju det glada budskapet. Vi behöver mer av det, sa hon.

Ministerposter – med glimten i ögat

I slutet av programmet fick statsministern ett uppdrag att skämtsamt utdela ministerposter till de andra gästerna i soffan. Stefan Löfven gav posten som jämställdhetsminister till Sissela Kyle och posten som socialminister till Peter Jöback. Carola skulle passa bra för posten som framtidsminister, tyckte statsministern.

– Du verkar vara entreprenöriell och framåt. Framtid, forskning, någonting där. Vi får väl stuva om någonting i departementen, sa Stefan Löfven med glimten i ögat.

Fler artiklar för dig