Nyheter

Allsångskväll i loge lockade många besökare

Kända musiker begav sig till småländska Nye för att under två dagar spela på två välgörenhetsaftnar för att samla in pengar till Barnmissionen.

– Biljetterna såldes slut väldigt snabbt, säger Daniel Berner, pastor i Nye missionsförsamling, som var arrangörer tillsammans med Kanal 10 och Mikael Järlestrand.

Allsångskväll

Under två dagar uppträdde kända namn i logen på den lilla orten Nye. Namn som Märta Svensson, Michael Jeff Jansson, Carina Berg, Roland Utbult och Synnöve Andersson med flera.

Musikerna spelade kända psalmer och frikyrklig musik vid sin repertoar och publiken stampade och sjöng i takt till framträdandena. Även när kvällen nådde sitt slut och mörkret började falla stannade besökarna kvar för att umgås, samtala och hjälpa till att städa undan.

Pastor Daniel Berner menar att kvällen var ett stort lyft för den lilla församlingen, som har drygt 50 medlemmar.

– Jag är mycket stolt över kvällen. Det var en riktig allsångskväll. Det var så fint att se alla igen och hur folk sjöng med och klappade i takt till musiken. Vår församling har fått ett större självförtroende, säger Daniel Berner.

Stort engagemang

I lokalen samlades folk för att lyssna på välkänd frikyrkomusik och avnjuta det nybakade fikat som serverades vid ett uppdukat långbord. Många av församlingens medlemmar ställde upp för att baka så fort de hörde talas om förberedelserna inför kvällen. Det fanns även möjligt att köpa hamburgare under kvällen för dem som var hungriga.

– Jag tycker att det är hjärtevärmande att så många människor ställde upp för att baka fikabröd och vara behjälplig med andra sysslor inför kvällen, säger Daniel Berner.

Det rådde ingen brist på fika under evenemanget.

Kraft i församlingen

Under pandemin har många människor saknat gemenskapen i en församling och att besöka gudstjänsterna. Kvällen öppnade portarna till församlingen på nytt. Viljan att ha velat besöka gudstjänsterna har varit stor.

– Jag tyckte att hela kvällen genomsyrade “välkommen till kyrkan”. jag och min fru var med båda kvällarna och jag som pastor var så stolt över vad vi har genomfört. Jag har varit pastor i större församlingar men kraften och kärleken jag kände går inte att hitta någon annanstans, säger Daniel Berner.

Fler artiklar för dig