Nyheter

Vad gör du i sommar, Anethe Carlsson?

Pastor Anethe Carlsson läser Ekis Ekman och aktiverar unga i orten

– Jag har redan haft min semester och då byggde jag på mitt nya hus. Nu jobbar jag med “Sommar i parken” på Hela människan. Det är ett projekt med aktiviteter för barn och ungdomar i utsatta områden. Jag jobbar som pastor i Botkyrka på deltid, i höst även i Nynäshamn, men under pandemin har jag hjälpt till på Hela människan med projekt för att ungdomar i utsatta områden inte ska hamna i kriminalitet.

Vad läser du?

– Jag har inte riktigt kommit igång med läsningen men jag ska läsa Kajsa Ekis Ekmans omtalade bok Om könets existens. Jag tänker att stenarna ropar.

Hur menar du här att “stenarna ropar”?

– Tror inte att kyrkan kan säga något om “det tänkta könet”. Det är intressant att kända feminister börjat fundera kring dessa frågor.

Finns det något särskilt som du har lärt dig under pandemin?

– Att vi har en övertro på teknik. Vi får ingen energi av det och jag har hört många som mår väldigt dåligt på grund av det senaste årets isolering. En ung person sa till och med nyligen till mig att “om distansundervisningen fortsätter i höst vet jag inte om jag orkar längre”. Jag har även lärt mig att Folkhälsomyndigheten har ett område för existentiell hälsa! Jättebra, och i de frågorna tror jag även att kyrkorna kan bidra.


Fler artiklar för dig