Nyheter

Kanye West spelade upp nytt album i kyrka

Pastor: Handlar om att tro på Gud och att överkomma motgångar

Förra helgen spelade Kanye West upp låtar från sitt nya album, i en kyrka i Las Vegas. Albumet, som heter Donda, tillägnas hans bortgångne mor. Pastorn Benny Perez presenterade albumet.
– Jag gillade låten God breathed on this mest, sa han.

Kanye West spelade upp musik från det efterlängtade albumet i samband med ett exklusivt “lyssnarparty” i Church LV i Las Vegas. Lyssnarpartyt inleddes med endast fyra pianister, några barn på scen och ett kort intro. Han ska sedan ha spelat musiken från sin dator för publiken.

Rapparen har tidigare producerat album med namn som Jesus is king och referenserna till Jesus och Gud återkommer allt oftare i hans musik.

– Det handlar om att tro på Gud och att överkomma motgångar. I albumet skildrar Kanye West personliga svårigheter och positiva budskap, sa Benny Perez till Christian Post.

Har egen kyrka

Kanye West har många strängar på sin lyra. Förutom att han är presidentkandidat, modedesigner och artist har han även startat en egen kyrka. Kyrkan står bara öppen för dem som fått en personlig inbjudan, men för den som vill se hans gudstjänster kan de streamas direkt.

Under gudstjänsterna – som även firats i hans hem – spelas mycket gospelmusik. Enligt uppgift ska Donda innehålla musik som kan spelas både i kyrkor och på nattklubbar.

---

Fakta: Donda

  • “Donda” blir Kanye West första album sedan “Jesus is king” från 2019, det blir också den första skivan sedan skilsmässan från Kim Kardashian.
  • Gästartister är bland annat Jay Z, Pop Smoke, Travis Scott, Pusha T och Lil Baby.
  • Under fredagen, då albumet officiellt skulle släppas, fanns det ännu inte hos strömningstjänsterna.

---

Fler artiklar för dig