Nyheter

Stor glädje efter digitalt Lappis

Den gångna veckan arrangerades traditionsenligt Lapplandsveckan i Husbondliden utanför Lycksele. Och liksom i fjol blev det en helt digital konferens.
– Det var en fantastisk, men naturligtvis annorlunda, vecka, säger Jörgen Fahlstedt, ordförande i Föreningen Lapplandsveckan.

Enligt Jörgen Fahlstedt fanns drygt 50 personer på plats på konferensområdet varje dag och han berättar att de som var där fick uppleva ett “mini-Lappis”.

– Vi spelade in allt under veckan, säger han och tillägger att det inspelade materialet oftast sändes en dag senare.

Jörgen Fahlstedt berättar att ambitionen var att skapa en känsla av “här och nu”, men att riskerna med rena direktsändningar innebar att programmen spelades in i förväg.

Vill se “vanlig” konferens 2022

Reaktionerna som hittills har kommit har varit positiva. Samtidigt konstaterar Jörgen Fahlstedt att det är svårt att veta exakt hur sändningarna har tagits emot och han sticker inte under stol med att han längtar efter att ha en “vanlig” konferens 2022.

– En konferens är något som sker på plats där man möter Gud och andra människor. Det går aldrig att återskapa i digitala forum. Målsättningen är absolut att vi ska genomföra Lapplandsveckan på plats nästa år.

---

Fakta: Lapplandsveckan

  • Konferensen, som firade 100-årsjubileum 2019, började som en bibelstudievecka 1919.
  • Konferensen kallas ofta Lappis och den brukar samla runt 15 000 besökare i byn Husbondliden utanför Lycksele den första veckan i juli varje år.
  • Konferensen arrangeras av Föreningen Lapplandsveckan.

---

Fler artiklar för dig