Nyheter

Frikyrka i Målilla våldsamt vandaliserad

Pastor: Vi känner ju att det är någon som vill oss illa

En grov skadegörelse upptäcktes i Målilla Frikyrka på tisdagen. Förövare hade brutit sig in och förstört inredningen samt vält både kors och predikstol.
– Vi upplevde att det var någon som ville oss illa, säger församlingens pastor Gerth Thorstensson.

Vid 17.30 i tisdags fick polisen in ett larm om skadegörelse vid Frikyrkan för alla folk i Målilla i Småland. Det var en person som arbetar för kyrkan som upptäckte skadegörelsen.

Församlingens pastor, Gerth Thorstensson, berättar att polis under dagen har varit på plats och påbörjat den tekniska undersökningen och att det enda som var stulet från brottsplatsen var en dator, trots att fler värdesaker fanns i lokalerna. Däremot var förstörelsen stor.

Sprutat med brandsläckare

– Vi upplevde att det var någon som ville oss illa, det kändes som aggressioner, säger Gerth Thorstensson, pastor för frikyrkan.

– De har förstört allt i sin väg, mikrovågsugnar, toaletter – allt är förstört, säger han.

Utredningen försvårades av att någon tagit en brandsläckare som fanns i lokalen och sprutat ut pulver.

– Vi känner en stor sorg över att komma till den platsen man uppskattar så mycket och som ger så mycket glädje och se allt det här destruktiva, säger Gerth Thorstensson.

Polisen utreder

I dagsläget rubriceras händelsen som grov skadegörelse.

– Enligt utryckningsrapporten har polis varit på plats och utrett ärendet men rapporten är i dagsläget inte klar, säger Robert Loeffel, polisens presstalesperson i region Syd.

Daniel Alm, föreståndare för Pingst FFS, uttryckte bestörtning över skadegörelsen på Twitter.

“Så oerhört tragiskt, onödigt och destruktivt”, skrev han.





Fler artiklar för dig