Nyheter

Änder trängde sig före i kön till second hand-butik

Besökare köade tålmodigt till Kyrkornas second hand-butik i Mariestad. Då dök plötsligt tre gräsänder upp och ville komma in i butiken.
– De kanske såg kön från håll och undrade vad det var för pådrag, säger Johannes Gustafsson, som jobbar på butiken.

Kyrkornas second hand är en välbesökt butik i Mariestad, men i coronatider får bara ett begränsat antal besöka butiken. Resten av besökarna får bilda kö utanför och det var precis så det såg ut en dag i förra veckan.

Då dök plötsligt en oväntad trio upp – tre gräsänder. De spatserade fram och ställde sig artigt sist i kön.

– De hade väl rört sig där i stan och så kom de och började köa för att komma in. Det var lite komiskt att de ställde sig sist, de kanske gör så naturligt, säger Johannes Gustafsson, som är lageransvarig på butiken.

Trängde sig före

De artiga änderna blev dock snabbt otåliga. Efter ett tag beslöt de sig för att lämna sin plats i kön och se vad som försiggick längre fram.

– Då började de tränga sig före och kom fram till butiksöppningen. En av dem gick före de andra och tittade in en stund, säger han.

Även om kvadratmetersregeln tillfälligt bröts i affären verkade änderna hålla godkänt avstånd till de andra besökarna. Och de tycks ha sett tillräckligt efter bara några sekunder.

– De kikade in en kort stund, men sedan stack de ganska snabbt, säger han.

Oklar anledning

Kanske gick de tre änderna vidare på sin runda. Tidigare har änder nämligen siktats på Ica i Mariestad. Vad det var som lockade trion till just Kyrkornas second hand är dock ännu oklart.

– De kanske såg kön från håll och undrade vad det var för pådrag, säger Johannes Gustafsson.

Fler artiklar för dig