Nyheter

Stor missionsiver på EFS digitala årskonferens

I dagarna fyra har EFS:are från hela landet varit samlade till årskonferens.
– Jag är väldigt glad och tacksam till Herren, säger missionsföreståndaren Kerstin Oderhem till Dagen.

När Kerstin Oderhem ska sammanfatta helgen återkommer hon flera gånger till att EFS präglas av en tydlig missionsiver. Hon nämner att konferensen hade föregåtts av en 40 dagar lång böneperiod och att konferensen kommer att följas av gemensam bön varje söndag under hela sommaren.

– Eventuellt fortsätter vi att be på samma sätt ända fram till årskonferensen nästa år, säger hon.

Hon tar också upp EFS verksamhetsplan som ursprungligen gällde fram till i år, men som nu har förlängts ytterligare tre år.

Där står det bland annat att EFS ska prioritera tre fokusområden: nå nya människor med evangeliet, nå nya generationer med evangeliet, samt ha ett utrustande ledarskap på alla nivåer.

Digital förbön och bikt

I likhet med förra året var årskonferensen och EFS årsmöte i år digitala. Men till skillnad från i fjol beskriver Kerstin Oderhem årets konferens, som sändes från Kalmar, Ängelholm och Uppsala, som fullskalig.

– Vi hade massor av talare och kunde även erbjuda förbön och bikt digitalt.

I år valde även EFS-ledningen att behandla motioner på årsmötet, förra året litade de inte på tekniken.

Kerstin Oderhem lyfter fram ett förslag där motionärerna ville att EFS skulle anta en konkret vision om ett fördubblat antal EFS-medlemmar inom tio år.

“Väldigt hoppfull för missionsivern”

Styrelsen hade i sitt svar meddelat att de förvisso ställde sig bakom motionens intention, men att de ändå föreslog att årsmötet skulle avslå motionen eftersom en kvantifiering kring medlemskap inte var önskvärd. Detta blev också resultatet när ombuden fick rösta.

– Men trots att motionen alltså avslogs blev det ett väldigt härligt samtal kring mission och vår längtan att växa och nå nya människor med evangeliet, säger Kerstin Oderhem.

Efter söndagens avslutande gudstjänst konstaterar hon att helgen gick “över förväntan”.

– Trots att jag, på grund av coronarestriktionerna, mest har suttit på mitt kontor och tittat in i en skärm och inte sett så många ansikten är jag väldigt hoppfull för missionsivern som finns i EFS.

Fler artiklar för dig