Nyheter

Svenska alliansmissionen får ny missionsföreståndare i helgen

Ulf Häggqvist installeras under digital årskonferens på Gullbrannagården

Till helgen arrangerar Svenska alliansmissionen och Svenska alliansmissionens ungdom en digital årskonferens från Gullbrannagården. Det bjuds bland annat på gudstjänster, seminarier, bibelstudier, barnsamlingar, bokrelease, konsert, årsmöten och installation av ny missionsföreståndare.

Temat för helgen är “Lyft blicken”. Sara Vittgård, projektledare för årskonferensen, förklarar för Dagen att det finns flera aspekter på orden.

– Vi har en liten förklaringstext på vår hemsida där vi konstaterar att orden “Lyft blicken” återkommer på flera olika ställen i Bibeln och vid varje tillfälle bär de efterföljande meningarna bud om hopp, framtidstro och glädje. Jag tänker att när det skakar och det är lite oroligt runt omkring oss så är det så lätt att sänka blicken, men att vi kanske behöver försöka lyfta den mitt i det svåra för att se Guds vilja med oss. Så jag tänker att de verkligen har ett tilltal in i den här coronatiden också.

Sara Vittgård, musikkonsulent Svenska alliansmissionen och Svenska alliansmissionens ungdom.

Årskonferensen på Gullbrannagården i södra Halland inleds på torsdag förmiddag och under eftermiddagen kommer bland annat Svenska alliansmissionens ungdom att ha sitt årsmöte. På fredagen är det dags för Alliansmissionens årsmöte och samtidigt som ombuden fattar beslut i olika frågor kan alla andra följa bibelstudier och seminarier på webben.

Hoppas på aktiva webbföljare

Lördagen bjuder på aktiviteter för barnfamiljer och liksom torsdag och fredag inleds kvällsprogrammet med barngudstjänst. Precis som de föregående dagarna följer därefter gudstjänst för de vuxna.

– Trots att de flesta kommer att vara hemma är förhoppningen att de ska vara aktiva genom de här samlingarna, vi har en bibelutmaning som vi lägger på hemsidan som man kan få lösa under lördagen och bönevandring och en del andra saker, säger Sara Vittgård.

Alla gudstjänster direktsänds på Alliansmissionens Youtubekanal och Sara Vittgård passar också på att slå ett slag för lördagens avslutande konsert med Samuel Ljungblahd.

“En riktigt högtidsgudstjänst”

Helgen avslutas på söndag förmiddag med en gudstjänst då bland annat Ulf Häggqvist installeras som ny missionsföreståndare. Dessutom blir det pastorsordination och missionärsavskiljning.

– Det blir en riktigt högtidsgudstjänst, säger Sara Vittgård.

Vad ser du mest fram emot med årskonferensen?

– Det är nog mest att åka till Gullbranna och känna att vi får göra någonting, för även om konferensen är helt digital så är det ju så många av våra arrangemang som har fått läggas ned eller flyttas fram under det senaste året. Så att vi nu har en årskonferens som vi ska genomföra på det här sättet känns otroligt roligt.

---

Fakta: Svenska alliansmissionens årskonferens

  • Svenska alliansmissionen och Svenska alliansmissionens ungdoms gemensamma årskonferens äger rum den 13–16 maj. Platsen är Gullbrannagården i Halland.
  • Årskonferensen är helt digital och kan följas via Alliansmissionens Youtubekanal.
  • Utöver gudstjänster, bibelstudier och seminarier bjuder helgen på bland annat på bokrelease för antologin “För en tid som denna: Svenska Alliansmissionen – självförståelse, teologi och ledarskap, samt livekonsert med Samuel Ljungblahd.
  • Ett par inslag som vänder sig till hela familjen är “En präst i test” och “Vem kan slå Bengt i Kärda”.

---

Fler artiklar för dig