Nyheter

”Blir spännande att arbeta för Guds rikes utbredning”

Bo Jeppsson tar i augusti över som ledare för Frälsningsarmén i Sverige - och hustrun Christina blir ansvarig för kvinnoarbetet

Frälsningsarmén i Sverige får nya ledare. Bo och Christina Jeppsson tillträder sina nya tjänster den 1 augusti.

De kommer närmaste från Frälsningsarmén i Danmark och Grönland där Christina är TC (Territorial Commander) och Bo är biträdande programchef, skriver Frälsningsarmén i ett pressmeddelande.

Den 1 augusti blir Bo Jeppson ledare för Frälsningsarmén Sverige-Lettland och Christina Jeppsson kommer att vara ansvarig för kvinnoarbetet.

Arbetat tre år i Danmark

De har tidigare arbetat inom Frälsningsarmén i Sverige. Bo Jeppsson bland annat som biträdande förvaltningschef och Christina Jeppsson som divisionschef för västra divisionen.

I augusti 2018 lämnade de Sverige för Frälsningsarmén i Danmark och Grönland där de arbetat sedan dess. Nu återvänder de alltså snart till Sverige.

Hur känns det att komma tillbaka till Frälsningsarmén i Sverige?

– Det känns otroligt bra! Det ska bli så spännande att få arbeta ihop med kolleger som vi mött under årens lopp och att tillsammans arbeta för Guds rikes utbredning, säger Bo Jeppson i ett mejlsvar till Dagen.

Bo och Christina Jeppsson. Så heter Frälsningsarméns nya ledare i Sverige.

Gav sitt liv till Gud

I en artikel i tidningen Stridsropet från 2017 berättar Bo Jeppsson att han som ung höll på med alkohol och narkotika under några år på 1980-talet. Till slut insåg han att han var på väg åt fel håll i livet.

Han gick till Frälsningsarmén, där han varit med som barn, och gav sitt liv till Gud.

– Det var som om jag burit på en 20 kilo tung ryggsäck som Gud lyfte av mig, berättar Bo Jeppsson i intervjun och det blev början på en ny livsbana där han gick Frälsningsarméns officersskola.

Han träffade Christina, som han gifte sig med, och de har sedan arbetat inom Frälsningsarmén på flera platser i Sverige, bland annat i Västervik, Gävle och Örebro.

Flyttar till Norge

Bo och Christina Jeppson efterträder Clive och Marianne Adams som varit ledare för Frälsningsarmén i Sverige och Lettland drygt tre år.

Paret Adams kommer att flytta till Norge där Clive blir seniorrådgivare vid Frälsningsarméns officersskola, med ansvar för löjtnantsprogram, och Marianne blir kaplan i Frälsningsarméns missbruksvård (Rusomsorgen) i Oslo.


Fler artiklar för dig