Nyheter

Gospelstjärnan Kirk Franklin ber om ursäkt efter hårda ord

Efter att ha tagit emot en serie svordomar och hot valde Kirk Franklins son att lägga upp det i smyg inspelade telefonsamtalet i sociala medier.
Gospelstjärnan har nu ursäktat och förklarat sig.

– Jag ska bryta av dig nacken. Våga inte vara så respektlös mot mig.

Det är Kirk Franklin som skriker ut orden innan han rosenrasande slänger på luren i ett samtal med sin son, Kerrion Rashad. Hans okvädningsord är avslutningen på ett längre gräl i vilket Kirk Franklin tappar kontrollen. Och en del av det har nu blivit offentligt.

Lade ut samtalet

Det var 32-årige Kerrion Rashad som själv ville berätta om hur han behandlades av sin pappa, och lade ut ett klipp på 46 sekunder av deras telefonsamtal på Instagram. Helheten i samtalet går förlorad för lyssnarna, utan man slängs rakt in i slutklämmen där Kirk Franklins beteende framställs i mindre god dager.

“Ingen pappa ska prata med sitt barn på det här viset”, kommenterade Kerrion Rashad sin video, där han påstod att det är så här han behandlas när ingen ser på.

Familjegrälet mellan far och son har mött många reaktioner efter att det lagts ut till allmän beskådan.

Ber om ursäkt

Kirk Franklin har själv svarat med att lägga ut en egen video, där han i lugn och ro ber om ursäkt och försöker förklara den uppkomna situationen. Han berättar att de försökt att fixa denna trasiga familjerelation med hjälp av terapi under en längre tid och poängterar att det här i grund och botten är en privat familjeangelägenhet.

– Nyligen hade vi ett samtal som han valde att spela in där jag kände att han betedde sig extremt respektlöst mot mig och jag tappade humöret, berättar Kirk Franklin.

– Jag sa saker man inte borde. Jag är så ledsen för det och ber så otroligt mycket om ursäkt.

Vill ha förbön

Kirk Franklin berättade också att de under samtalets gång hade kopplat in den terapeut som familjen vänt sig till, för att han skulle kunna vara med och medla. Men de delarna av samtalet lades aldrig ut till allmän beskådan, säger Kirk Franklin. I slutet av sin korta video ber han slutligen om förbön för situationen.

– Han bad om ursäkt till sina fans, inte till mig, svarade Kerrion Rashad snabbt.

Kirk Franklin får av förklarliga skäl hård kritik för sitt språkbruk i det läckta telefonsamtalet. Men han får också mycket stöd och förståelse, där folk tycker att han hängts ut på ett oschysst sätt.

---

Fakta: Kirk Franklin

  • Kirk Franklin är en 51-årig soul- och gospelartist från USA.
  • Han har fått en rad priser för sin musik och ses som en av de stora kristna artisterna i vår nutid.
  • Kirk Franklin har besökt Sverige fyra gånger och har flera beundrare här i landet.

---

Fler artiklar för dig