Nyheter

Unikt samarbete när innebandyläger arrangeras

Lokal församling, nationell organisation och idrottsförbund arrangerar ett gemensamt innebandyläger

Sport for Life, Hedvigslundskyrkan i Gävle och Gästriklands innebandyförbund inleder ett nytt samarbete genom ett gemensamt innebandyläger.

– Vad jag vet är det här ett unikt samarbete mellan en nationell organisation, en lokal kyrka och ett idrottsförbund, säger Johannes Eliasson, lägeransvarig på Sport for Life.

Innebandylägret Floorball Camp Gävle ska hållas i Hedvigslundshallen i Gävle veckan efter midsommar, den 27 juni–2 juli. Det riktar sig till ungdomar födda 2003–2008.

Hedviglundshallen ägs av pingstkyrkan i Gävle och hyrs ut till olika idrottsföreningar i staden.

– Det var den vägen vi fick kontakt med Gästriklands innebandyförbund. Vi ser verkligen fram emot detta och är säkra på att alla tre parter har mycket att bidra med i det här projektet, berättar Johannes Eliasson för Dagen.

En positiv kraft

Sport for Life har lång erfarenhet av att anordna sportläger med en tydlig kristen prägel för barn, ungdomar och ledare. Hedvigslundskyrkan har bra lokaler och innebandykompetens. Gästriklands innebandyförbund har fina kontakter bland innebandyföreningarna i distriktet.

– Sport for Life vill presentera Jesus och vara en positiv kraft i idrottsrörelsen. Vi vet att Gästriklands innebandyförbund har ett gediget kunnande om innebandy och även tar samhällsansvar och står för sunda värderingar.

Han lyfter fram att Sport for Lifes motto “More than sports” går hand i hand med det Gästriklands innebandyförbund presenterar på sin hemsida: “Vi är mer än en sport”. Vi vill båda ge ungdomarna mer än det sportsliga.

Hur många deltagare kan ni ta emot på lägret?

– Vi har precis gått ut med att vi ska göra detta och vi hoppas på minst 40 deltagare första året. Det här känns riktigt spännande, säger Johannes Eliasson.

Fler artiklar för dig