Nyheter

Stor satsning i bön för Sverige på nationaldagen

På nationaldagen ber kristna över hela Sverige för människors behov i coronakrisen – och om att 100 nya företag och arbetsplatser ska startas, inte minst av troende personer.

1 av 2

Nationaldagsbönen är ett allkristet initiativ av den så kallade Sverigebönen, som när det här skrivs har registrerat 147 bönemöten i 115 av landets kommuner nu på lördag. Men siffrorna kommer troligtvis att uppdateras med ytterligare arrangemang in i det sista.

– I år kan vi inte ha stora samlingar på grund av corona. I stället uppmuntrar vi bönevandringar och arrangemang i smågrupper runtomkring i landet, säger Patrik Sandberg, inspiratör och ledare för Sverigebönen.

Bönevandringar

Han vet i stunden om 45 städer som kommer att ha bönevandringar där man söker stadens bästa i bön vid sju olika typer av platser: vid kommunhus, skolor, näringslivsplatser, mediehus, kyrkor, familjepunkter samt kultur- och idrottsplatser.

Temat i år är: "Se Herren, Sverige!" Man hoppas också på bönemöten i hemmiljöer, där kristna ber för sitt bostadsområde på nationaldagen.

– Vi vill be om beskydd för vårt land. Inte minst har Sverige höga siffror av social ohälsa, säger Patrik Sandberg.

– I dagsläget börjar många också fundera över vad som händer med världen och över de eviga frågorna. Vi vill be för alla som söker Gud.

Delvis digital nationaldagsbön

Via videolänk (zoom) blir det en nationell start för Nationaldagsbönen på morgonen, med Patrik Sandberg, Olof Edsinger, Svenska Evangeliska Alliansen samt kristna juristen Ruth Nordström.

På kvällen avslutas med en bönekväll där de kristna tv-kanalerna Himlen TV7 och Vision Sverige samsänder.

Ber om nya arbetstillfällen

Ett annat behov som kommer att lyftas fram i bön under nationaldagsbönen är att få 100 nya företag och arbetsplatser som växer fram utifrån troende och andra. Landets ekonomi och arbetsmarknad pressas hårt just nu.

– Vi vill uppmuntra troende att våga tänka i nya banor. Under väckelsetider i historien har många troende startat nya företag som gett många jobb. Vi tror att det kan ske igen, säger Patrik Sandberg.

Fler artiklar för dig