Nyheter

Hillsongpastor: Jag tar fullt ansvar för mina handlingar

Carl Lentz, huvudpastor i Hillsong i New York, fick tidigare i veckan sparken

Carl Lentz, huvudpastor i Hillsong i New York, fick tidigare i veckan sparken. Nu avslöjar han att otrohet ligger bakom beslutet.

I ett långt inlägg på Instagram kommenterar Carl Lentz för första gången det plötsliga avskedet från församlingen som han grundade 2010.

“Laura och jag och våra fantastiska barn har gett allt vi har för att tjäna och bygga den här kyrkan, men under årens lopp har jag inte gjort tillräckligt för att skydda min egen ande, fylla på min egen själ och be om den hjälp som har funnits lätt tillgänglig. När du leder utifrån en tom plats gör du val som har verkliga och smärtsamma konsekvenser. Jag var otrogen i mitt äktenskap, den viktigaste relationen i mitt liv, och hålls ansvarig för det. Detta misslyckande beror enbart på mig och jag tar fullt ansvar för mina handlingar.”

“Jag är djupt ledsen"

Carl Lentz klargör också att han har påbörjat en resa för att återuppbygga familjens förtroendet - och han ber alla som känner sig besvikna om förlåtelse.

“Jag är djupt ledsen för att jag har förstört förtroendet hos många människor som vi har älskat att betjäna och jag förstår att den här nyheten kan vara väldigt svår och förvirrande för människor att höra och bearbeta. Jag hade velat berätta detta med min egen röst till er personligen eftersom ni förtjänar det. Men den möjligheten får jag inte. Så till dessa människor ber jag om förlåtelse och att jag med tiden kan leva ett liv där förtroendet är återupprättat.”

Carl Lentz, huvudpastor i Hillsong i New York, har varit otrogen. Som en konsekvens av detta fick han tidigare i veckan lämna sitt uppdrag.

“Tacksamma för Guds nåd”

Han förklarar vidare att det har varit en ära att leda Hillsong i New York och han tackar ledarna för Hillsongs moderförsamling i Australien för förtroendet.

“Vi, familjen Lentz, vet inte hur nästa kapitel kommer att se ut, men vi kommer att gå in i det tillsammans, mycket hoppfulla och tacksamma för Guds nåd ..”.

---

Fakta: Hillsong i New York

  • Församlingen, som har sin bas i New York, heter formellt Hillsong East Coast.
  • Utöver New York finns Hillsong East Coast på tre andra orter: Montclair i delstaten New Jersey, Norwalk i Connecticut samt Boston i Massachusetts.
  • Församlingen i New York grundades av Carl Lentz och Joel Houston 2010.

---

Fler artiklar för dig