Nyheter

Richard Svensson blir ny verksamhetsledare för församlingsarbete hos Pingst

Pastorn och församlingscoachen Richard Svensson blir ny verksamhetsledare för det som kallas “Pingst Församling” inom pingströrelsens gemensamma arbete – och efterträder Andreas Ardenfors.

Richard Svensson är boende i skånska Höör och har de senaste tio åren fungerat som församlingscoach och har arbetat med pastorer, ledare och församlingar inom pingströrelsen. Han har även haft liknande ledarskapsuppdrag i Finland och England.

Han har dessförinnan två decenniers erfarenhet som pastor och föreståndare i olika församlingar.

– Vi tror att Richard Svensson kan fortsätta utveckla det stöd till församlingsrörelsen vi från det gemensamma Pingst vill ge för att växten ska fortsätta, säger Daniel Alm, föreståndare i Pingst – fria församlingar i samverkan i ett pressmeddelande.

Hjälpa församlingar att lyckas

Richard Svensson själv uttrycker stor glädje över att få kliva in i det nya uppdraget. Verksamhetsområdet “Pingst Församling” inom pingströrelsens gemensamma arbete har uppdraget att “hjälpa församlingar att lyckas”.

– I våra församlingar finns det ett stort hjärta, en enorm potential och kapacitet, som ska fortsätta att tas tillvara och omvandlas till kraft utåt på en mängd olika sätt. Att ta nästa steg i att se våra församlingar lyckas att ge mer Jesus till folket, är en fantastisk utmaning, säger Richard Svensson.

Avgående Andreas Ardenfors som de senaste fyra åren varit verksamhetsledare för “Pingst Församling” blir nu ny pastor och föreståndare för Pingstförsamlingen i Södertälje.

Fler artiklar för dig