Nyheter

Pingst anordnar tävling för att sporra kyrkor berätta om Jesus

Pingströrelsen tar nya grepp och utlyser en tävling bland sina församlingar med 100 000 kronor i vinst till en evangelisationssatsning på den lokala orten. Tävlingsmoment: Kyrkoavgiften.

1 av 2

Det är totalt tre pingstförsamlingar som erbjuds beloppet på 100 000 kronor vardera till en satsning i augusti 2021: en församling i norr, en i Mellansverige och en i syd.

Pingst FFS centralt tänker sig att ihop med vinnarna jobba fram ett lokalt anpassat upplägg för att nya människor ska få möjlighet att lära känna Jesus och kristen tro.

Exempelvis genom en förberedelsetid med bön och undervisning som leder fram till en festival med hoppborg, ansiktsmålning och barnmöten för de yngsta och väckelsemöten för ungdomar och vuxna.

– Vi vill investera i evangelisation. Ge Jesus till människor, säger Tigleth Malkey, riksevangelist inom pingströrelsen, som hoppas kunna hjälpa församlingar med starkt eget driv, men ibland för små resurser.

Ihop med Pingstföreståndaren Daniel Alm kommer han att vara en av talarna som står till förfogande att medverka i olika gudstjänster hos vinnarna ihop med ett team från Pingst FFS.

Tävlingen: Ge kyrkoavgift till pingst

Vad går då tävlingsmomentet ut på? Jo, Pingst vill få så många som möjligt i olika församlingar att ge sitt medgivande för att kyrkoavgiften via skattsedeln ska registreras till Pingst FFS, före 31 oktober, då tiden för att ändra kyrkoavgiften till nästa deklaration går ut.

De församlingar som har högst procent överförda kyrkoavgifter i förhållande till medlemsantalet kommer att utses till vinnare.

När det gäller kyrkoavgiften går 30 procent till Pingst centralt och 70 procent till individens lokala församling. Förra året passerades 10 000 personer som ger sin kyrkoavgift till Pingst, vilket är en kraftig ökning, men ändå bara var tionde medlem.

– Det är tack vare kyrkoavgiften vi kan bidra med vinstpengarna. De ska användas till att få se nya människor frälsta.

– Oavsett man vinner eller inte så ger nya kyrkoavgifter nya pengar också till den lokala församlingen, säger Tigleth Malkey.

Det är första gången som Pingst FFS gör en liknande satsning med ett tävlingsmoment.

– Vi vill ösa ner Jesus och bygga den lokala kyrkan, men också boosta hur man faktiskt kan göra för att nå nya människor. Folk är jätteöppna. Vi kristna sitter för mycket i våra kyrkbänkar och behöver komma ut också.

Hur bemöter du om någon skulle känna sig tveksam till att få pengar till en evangelisationssatsning som tävlingsvinst?

– Jag kan förstå att man kan reagera på det sättet. Alla är inte tävlingsmänniskor som jag är. Men vi vill se att det finns ett driv lokalt för att genomföra evangelisationssatsningen, och samtidigt ge en morot, säger Tigleth Malkey.

Förutom 300 000 kronor i vinstpengar avsätter Pingst också 200 000 kronor för att få bra ljud- och ljusutrustning till de tre platserna.

Läs också Pingst vill anställa resande Norrlandspastor

Fler artiklar för dig