Nyheter

Danny Saucedo sjöng Magnus Ehntorps vigsellåt

Inför sin vigsel skrev Magnus Ehntorp en låt som handlar om ögonblicket att stå vid altaret och säga ja till varandra. 15 år senare får Magnus ett meddelande om att Danny Saucedo gjort en cover på låten.

Prästen Magnus Ehntorp på Ekerö skrev låten ”Att få stå just här”, inför sin vigsel för 15 år sedan. Efter det har han inte framfört eller spelat in den, men i helgen fick Magnus ett meddelande om att artisten Danny Saucedo lagt upp en cover av låten på Instagram. Magnus undrade först över hur Danny fått tag på låten, han kunde inte minnas att han publicerat den. Sedan visade det sig att han lagt ut den på sin blogg, som han framför allt lägger ut sina predikningar på.

– Jag tycker att det är jätte­roligt. Jag skickade ett meddelande till Danny som svarade att han fått tag på den via en kompis som hade hittat den på nätet. Det är verkligen en stor ära att Danny lyfter den här låten. Jag har inte träffat honom, men han verkar vara en reko kille, säger Magnus Ehntorp.

Speciellt tillfälle

”Att få stå just här” handlar om att stå vid altaret vid vigseln och föreställningen om hur det är att gifta sig och dela livet.

– Det var svårt att hitta orden till låten, för att det är ett sådant speciellt tillfälle. Den är skriven just för det tillfället när vi står där. Det är en låt som betyder mycket för mig.

Hur skulle det kännas om låten kom att användas vid fler vigslar, ifall låten nu får ett uppsving?

– Det skulle vara hur roligt som helst! När jag skrev låten var jag noga med att texten inte skulle vara könsbunden. Jag vill att den ska kunna kännas aktuell oavsett om det är två av olika kön eller samma kön som gifter sig.

Musiken ett verkyg i tjänsten

Musiken är livsviktig för Magnus Ehntorp. Med föräldrar och en bror som alla är musiker har det varit ett element som har samlat familjen. Han skriver låtar som han då och då lägger upp på sin blogg. Även om låtarna inte når en större skara är musiken ett viktigt verktyg i sin tjänst som präst, att den ger glädje och livskraft.

– Jag har fått se hur väl­görande musiken är för människor. Det är i den jag hittar lugn och får fram saker ur mitt inre som jag inte får fram med ord. Det är i musiken mina stora andliga upplevelser har skett och det är ofta genom musik som jag ber, säger Magnus Ehntorp.

Fler artiklar för dig