Nyheter

Kristen konvertit i Stockholm knivattackerad för sin tro

En ung konvertit misshandlades den 16 juli utanför en kyrka i Stockholmsområdet. Mannen har under en längre tid levt med mordhot som han mottagit på internet. – Jag är mycket rädd, säger den knivskurne mannen Hossein Hosseini.

1 av 2

Hossein Hosseini hade haft en tuff dag på jobbet när han sent på kvällen åkte till kyrkan för att be och återhämta sig. Efter en lugnande bön och promenad går Hossein hem, när han ser att han en man med kniv är på väg mot honom.

– Jag trodde att han skulle döda mig, han säger till mig på mitt språk "du är smutsig, du ska dö". Han siktade med kniven mot halsen, men jag skyddade mig och blev skuren i armen, förklarar Hossein Hosseini.

Levt under hotbild

För fyra år sen kom Hossein till Sverige från Afghanistan som muslim. Där mötte han en vän som konverterat och när han berättade om Jesus blev Hossein också intresserad.

– Jag mådde inte bra när jag var muslim. Men när min vän berättade om Jesus blev jag mycket lugn, jag kände att det som var dåligt i mig försvann, säger Hossein Hosseini.

Hossein började engagera sig allt mer i kyrkan, något som inte uppskattades av hans släktingar som sedan dess mordhotat honom via internet. Bland annat har de skickat en video på Facebook där en släkting skjuter flera skott mot ett fotografi på Hossein. I ett annat videoklipp knivskar de fotografiet.

– Mina släktingar har skrivit till mig på Facebook att den som dödar mig kommer att komma till paradiset. Jag är helt säker på att den person som anföll mig har varit i kontakt med mina släktingar, säger Hossein.

När Dagen talar med Hossein några dagar efter händelsen mår han efter omständigheterna bra, han har lite ont i armen. I stället präglar oron och rädslan Hossein, som inte vågar gå ut ensam.

Sven-Gunnar Hultman, pastor i församlingen som Hossein besöker, beskriver honom som en fin och ödmjuk kille, som är frekvent i kyrkan på gudstjänster och bibelstudier. Hossein jobbar som arborist och har sökt asyl, men fått avslag.

– Han är en mycket trevlig kille som är döpt och är tydlig med sin kristna tro, bland annat på sociala medier, det är därför han är hotad. Om det här händer i Sverige, det blir mycket allvarligare om han inte får stanna här, säger Sven-Gunnar Hultman.

Fler artiklar för dig