Nyheter

Brittisk politiker till attack mot Franklin Graham

En labourpolitiker i engelska Newcastle går till angrepp mot den amerikanske evangelisten Franklin Graham. – Vi tänker inte låta oss bli trampade på, säger Nick Forbes.

Franklin Grahams planerade möteskampanj i flera brittiska städer ställdes in redan innan coronapandemin slog till. Han anser att arrangörerna gjort sig skyldiga till kontraktsbrott och har kopplat in jurister för att se vad som kan göras.

Nu går en av dessa till motattack och liknar evangelistens agerande och tal om rättsliga åtgärder vid "ett litet borskämt barn som stampar i golvet för att det inte får precis som det vill".

– Graham förstod tydligen inte vårt budskap. Vi accepterar inte hans motbjudande åsikter om hela hbtq-rörelsen och hans förlegade kommentarer om sexualitet, säger Nick Forbes till Newcastle Chronicle som citeras av Christian Today.

Enig stad står bakom

Enligt den lokale labourledaren står hela staden Newcastle enig bakom ställningstagandet att stoppa Franklin Graham från att framträda i Utilita Arena med sin organisation The Franklin Graham Evangelistic Association.

– Jag vill vara tydlig: staden Newcastle kommer inte att låta sig bli trampad på. Vi kommer aldrig vika undan från vår kamp mot sociala orättvisor och vi accepterar inte hatiska uttalanden i någon form.

– Runt om i världen ser vi hur hela samhällen splittras och att våldet hotar yttrandefriheten och diskriminering mot olika marginaliserade grupper. I tider som dessa måste vi hålla ihop och inte släppa fram individer som vill vidga klyftorna, säger Forbes.

Han hänvisar till att Newcastle är en plats där hela staden välkomnar hbtq-rörelsen och menar att staden har en historia av att bekämpa alla typer av orättvisa.

Vill predika förlåtelse

Franklin Graham har sagt att han planerar att vidta rättsliga åtgärder mot ASM Global i Newcastle och andra arrangörer som Grahams organisation skrivit kontrakt med för den planerade mötesturnén.

Han har tidigare protesterat mot beskrivningen att han skulle vara ute efter att splittra, utan argumenterar att han vill predika syndernas förlåtelse och visa på kraften i Jesus Kristus.

Kampanjen med Franklin Graham i Storbritannien var planerad att starta i Glasgow den 30 maj och avslutas på O2 Arena i London den 4 oktober.

Läs mer: Franklin Grahams kritiserade kampanj skjuts upp

Fler artiklar för dig