Nyheter

Här är missionshusen som är till salu på Hemnet just nu

Är du sugen på att flytta in en gammalt inbett kapell eller före detta missionshus där tusentals fått höra om, och uppleva Gud? Många är det som drömmer om ett unikt boende, och missionshusen med unik historia (och högt i tak) brukar snabbt bli klickraketer på Hemnet. Här är de anrika bönehusen som är till salu på hemnet just nu.

Mofalla missionshus i Hjo.

Ett vackert vitt trähus anno 1901 med stora fönster, vedspisar, glasveranda och fyra rum, varav ett är den stora bönesalen som är i originalskick.

Mofalla missionshus i Hjo.
Mofalla missionshus i Hjo.

Mofalla missionshus i Hjo.

Frövi, Lindesberg.

Detta före detta kapell från 1882 består av sju rum och kök om 300 kvadratmeter. Det har byggts om en del och anpassats till ett modernt boende, men har tydliga spår av bönelokal, där den gamla samlingslokalen med bevarade läktare har byggts om till vardagsrum med två separata övervåningar.

Missionshus i Frövi, Lindesberg
Missionshus i Frövi, Lindesberg

Kapellet i Frövi, Lindesberg.

Betania Bjurbäcks kapell, Mullsjö.

Denna stora byggnad på 400 kvadratmeter byggdes 1900 och har renoverats kraftigt flera gånger sedan dess med bland annat tillbyggnader. Den har aldrig varit ett privatboende och är byggd för församlingsverksamhet, komplett med predikstol, kyrkbänkar och dopgrav.

Missionshus i Mullsjö
Missionshus i Mullsjö

Missionshuset i Ruda, Högsby.

Detta lilla röda missionshus om 165 kvadratmeter ligger i utkanten av de småländska skogarna är byggd 1930. Originaldetaljer som vedkaminer, spegeldörrar, och spröjsade fönster finns kvar, men den gamla bönesalen är ombyggd till två separata vardagsrum och kök.

Missionshuset i Ruda, Högsby.

Missionshuset i Ruda, Högsby.

Läs också 20 svenska smultronställen med kristen historia att besöka i sommar

Kapellet i Gimo, Östhammar.

Sju rum om 265 kvadratmeter är till salu med detta före detta kapell i Gimo. 1930 är det byggt men flera moderna ombyggnationer har gjorts sedan dess. Samlingssalen är dock helt orörd med den originella scenen kvar.

Missionshus i Gimo, Östhammar.
Missionshus i Gimo, Östhammar.

Missionshuset i Österåker, Vingåker

Åtta rum ryms i detta 290 kvadratmeter stora missionshus byggt 1886. Med originella renoveringar har detta varit ett privatboende sedan tidigare. Till byggnaden hör ett stall med plats för flera hästar, och en tomt som är 7 195 kvadratmeter.

Österåker Missionshuset

Missionshuset i Österåker, Vingåker.

Missionshuset i Tobo, Tierp.

Detta lilla gula kapell säljs som fritidshus, i originalskick från 1900. Inga ombyggnationer har gjorts här, de 130 kvadratmetrarna består av bönelokal med kyrkbänkar och en liten övervåning med vedspis. Vatten och toalett saknas!

Missionshuset i Tobo.

Betel i Falköping.

Detta ljusgrå lilla trähus har varit ett bostadshus en längre tid, är numer modernt renoverat och bär inga större spår av att ha varit en bönelokal. Fem rum på 126 kvadratmeter invändigt, och på tomten finns ett nybyggt gästhus, murad grillplats och ett stort trädäck. Byggår 1924.

Betel, Falköping
Betel, Falköping

Betel, Falköping.

Läs också Efter stora omröstningen: Här är Sveriges vackraste kyrka

Fler artiklar för dig