Nyheter

Staksets tältkampanj “Det finns hopp” flyttas fram ett år

Tältkampanjen Det finns hopp kommer, på grund av coronarestriktionerna, inte att genomföras i sommar.

1 av 2

– Vi har nu fattat beslut om att flytta fram den stora tältkampanjen i Stockholm, Det finns hopp, från den 17–22 augusti 2020 till den 17–22 maj 2021, säger Stefan Swärd till Dagen.

Tanken är att samma plats, Nytorps gärde nära Globen i södra Stockholm, ska användas även då.

"Inte förtroendeingivande"

Anledningen till beslutet att flytta fram kampanjen är att förbudet mot större folksamlingar fortfarande gäller och att ingen vet när det upphävs.

– Det är inte möjligt att planera en stor kampanj redan i augusti under dessa förutsättningar. Även om förbudet mot stora folksamlingar skulle upphöra till den 1 augusti eller annat datum i närtid, är det inte förtroendeingivande att ordna en jättekampanj direkt efter coronarestriktionernas upphävande, säger Stefan Swärd, som är ordförande för missions- och evangelisationsorganisationen Heart of Evangelism.

Läs också Beskedet: Okej för kyrkor att arrangera barnläger trots corona

Göteborg och Östersund

Enligt de ursprungliga planerna skulle Heart of Evangelism även ha genomfört tältkampanjen Det finns hopp i Göteborg och Östersund i sommar.

Men även på de orterna har Sebastian Staksets organisation, som genomför kampanjen i samarbete med lokala församlingar, beslutat att flytta fram arrangemanget till nästa sommar. Några nya datum är däremot inte bestämda.'

Läs också Besluten om kristna sommarkonferenserna: Dessa ställs in

Fler artiklar för dig