Nyheter

Misstänkte förövaren frikänns för mordet på Lena Wesström

Örebro tingsrätt slog fast att det inte finns tillräcklig bevisning för att den mordåtalade mannen ska kunna dömas för mordet på den tidigare Equmeniapastorn Lena Wesström.

1 av 3

Det har gått två år sedan den tidigare pastorn i Equmeniakyrkan, Lena Wesström, hittades död i närheten av sitt hem i Hjärsta i Örebro.

Misstankarna riktades efter ett tag mot en man som fanns i hennes närhet, som slutligen också åtalades för mord.

Inte tillräcklig

Nu har Örebro tingsrätt slagit fast att åklagarnas bevisning inte var tillräcklig och mannen, som är i 45-årsåldern, frikänns från mordanklagelserna.

I ett pressmeddelande skriver tingsrätten att för att det skulle bli en fällande dom måste bevisen vara ställt utom rimligt tvivel.

Fanns osäkerhet

"Enligt tingsrättens bedömning har åklagarna inte lagt fram bevis mot den åtalade mannen som på ett tillräckligt konkret sätt bevisar att han befunnit sig på eller i närheten av den plats där kvinnan dödades vid tiden för mordet", skriver tingsrätten i sitt pressmeddelande.

Vidare ska det finnas flera osäkerhetsmoment i den bevisning som lagts fram, vilket innebär att det skulle kunna vara någon annan som var ansvarig för mordet på Lena Wesström.

Inget skadestånd

"Åklagarna har alltså inte lagt fram sådan bevisning att det är ställt utom rimligt tvivel att den åtalade mannen dödat kvinnan. Därför har mannen frikänts".

Domen innebär också att mannen inte behöver betala ut något skadestånd till målsägandena.

Läs också Detta har hänt: Mordet på Lena Wesström

Fler artiklar för dig