Nyheter

Brevkampanj till stöd för fängslad kristen i Nordkorea

Jang Moon Seok kidnappades i november 2014 av den nordkoreanska regimen och dömdes till 15 års fängelse. Organisationen Martyrernas röst har nu inlett en brevkampanj med målet att få Jang frigiven.

I en global brevkampanj uppmanar Martyrernas röst regimen i Nordkorea att frige Jang Moon Seok som suttit fängslad i över fem år, och har nära tio år kvar på sitt straff.

Diakonen Jang Moon Seok är en etnisk korean och kinesisk medborgare från staden Changbai nära gränsen till Nordkorea. Han är också känd under sitt kinesiska namn Zhang Wen Shi. Under flera år hjälpte Jang nordkoreaner som tagit sig över gränsen, och gav dem mat och mediciner, och berättade om sin kristna tro för dem, skriver Martyrernas röst.

Pastor blev mördad

Dr Hyun Sook Foley, Nordkorea-ansvarig vid Martyrernas röst, tror att Jang fördes bort och fängslades av de nordkoreanska myndigheterna i ett försök att ta reda på mer om organisationens arbete, och Jangs samarbete med pastor Han Chung-Ryeol, skriver Christian Today. Pastorn mördades i Changbai drygt ett år efter att Jang förts bort.

– Jang är en enkel man som aldrig gjort något politiskt, säger Dr Foley till International Christian Concern.

– Han hjälpte bara nordkoreanska människor under många år. Det borde aldrig vara ett brott, och kristna bör enas runt att hjälpa diakon Jang och hans familj, säger hon.

Framföra önskan

Martyrernas röst uppmanar nu kristna i hela världen att kontakta Nordkoreas FN-ambassadör Kim Song och framföra en kort och enkel önskan om att Zhang Wen Shi ska tillåtas återvända till Kina.

FN-ambassadören kan nås på mejladressen: dpr.korea@verizon.net. Martyrernas röst betonar att det inte är till någon hjälp att uttrycka kritik mot regimen.

Fler artiklar för dig