Nyheter

Daniel Alm, Niklas Piensoho och Olof Edsinger om att utsättas för Svärden idag

Dagen har pratat med tre personer som Svärden idag uppmärksammat med sin satir.

Niklas Piensoho, pastor i Filadelfiakyrkan i Stockholm

"Det är en stor kränkning av min pastorala integritet, hahaha, nej då. Mina barn har uppmärksammat mig på detta konto, jag tycker det är roligt. Som när Moses försökte prångla ut Sändaren och ingen ville ha den."

"Jag har skrattat gott många gånger åt Svärden idag, men mina barn har skrattat ännu mer. Jag är inte kränkt, jag tycker det är kul."

Daniel Alm, pingstledare

"Rent allmänt får man som ledare och offentlig person vara beredd att bli utsatt för satir, jag accepterar det. Det händer väl att det svider en del men det är säkert bra för den egna helgelsen."

När det kommer UNO-bilden som omnämns i reportaget om Svärden idag, som anspelar på att läget blev spänt mellan Dagen och pingströrelsen i frågan om Knutby, konstaterar Daniel Alm:

"Jag tycker deras bild med grindslanten är bättre, där ser det ut som att jag vinner :-)"

Olof Edsinger, generalsekreterare Svenska evangeliska alliansen (SEA)

"Eftersom de tillskriver mig åsikter som jag inte har så känns det fånigt, som när de hade en bild där jag korkade upp champagnen över att något land hade infört en väldigt restriktiv lag i någon sexualfråga."

"Det kändes också väldigt plumpt när de la ut en bild som antydde att jag och min medredaktör Ray Baker hade ett kärleksförhållande till varandra. Jag förstår att satir och humor är att skruva till det, men sådana här saker visar att de känner mig inte alls. Men jag gör ingen stor grej av det."

Läs mer Satirkontot Svärden idag: Kristen humor är ofta snäll

Fler artiklar för dig