Nyheter

Stoppade yogagruppen flyttar in i ny kyrka

Efter att ha blivit stoppade att utöva yoga i Svenska kyrkan i Skarpnäck har gruppen hittat en ny kyrka att hålla kursen i.

Dagen har tidigare rapporterat om hur Svenska kyrkan i Skarpnäck beslutade sig för att inte upplåta Markuskyrkan i Stockholmsförorten Björkhagen för yoga sedan där förekommit bön till den hinduiske guden Shiva. Yogaläraren Johan Hedström har sedan dess sökt efter ett nytt ställe att vara på och nu har det öppnats en möjlighet att få vara i S:t Paulskyrkan vid Mariatorget på Söder.

Läs mer Yogaledaren i Skarpnäck: Mycket inom yoga går hand i hand med kristendom

Läs mer Yoga i Skarpnäcks kyrka stoppas efter hot – "säkerheten kan inte garanteras"

Det är Stockholms Stadsmission som ansvarar för lokalerna, men just nu pågår renoveringsarbeten så det kommer att dröja innan yogaklassen får tillträde. Hösten 2020 eller möjligen ända till våren 2021 beroende på hur snabbt renoveringen blir klar, rapporterar lokaltidningen Mitti Söderort.

Under tiden kommer kursen att hållas på annat ställe, just nu finns tre olika alternativ, men ingen av dem är någon kyrka.

– Jag gillar kyrkor och vill gärna ha det i en, det känns lite andligt på ett sätt som skapar en speciell stämning. Och de är jättepeppade och säger att det är precis det de vill ha, säger Johan Hedström till Mitti Söderort.

Läs mer Forskare: Yoga skiljer sig markant från kristen tro

Läs mer Stockholms biskop: Shivasång under yoga i kyrkan är inte okej

Fler artiklar för dig