"Shiva, shiva shambho", sjunger de församlade om och om igen på ett videoklipp från i december i fjol som har publicerats på Dagen.se. Den i hemlighet inspelade filmen visar också hur sången om Shivas storhet sjungs framför ett altare med kors och tända ljus.
Yogasamlingarna har nu avbrutits och Stockholms biskop Andreas Holmberg ser därmed situationen som överspelad. Men han är tydlig med vad han tycker om innehållet på filmen.
– I kyrkan samlas vi runt Jesus Kristus. Och jag ställer mig helt frågande till det här.
"Inget emot yoga i sig"
Biskopen poängterar samtidigt att han inte har någonting emot yoga i sig. Han jämför det med helig dans och pilgrimsvandringar.
– Det finns en lång kristen tradition av praktiker för att närma oss Gud. Vi behöver stunder av stillhet och andakt för att nå det heliga och jag har inte några problem med att yoga används som ett verktyg för att hitta fokus. Det är något som också praktiseras i andra kyrkor i Stockholm.
– Problemet här är att yogan infogades i en hinduisk kontext.
Dagen har tidigare sökt Maria Berg, kyrkoherde i Skarpnäcks församling, för en kommentar – något hon har avböjt.
Men till Dagen säger Andreas Holmberg att Maria Berg inte heller tycker att det är okej att sjunga sånger till Shiva.
Läs också Kvinnor försökte avbryta hinduiska mantrat: "Händer det här verkligen?"
Ingen mer yoga i kyrkan
Skälet till att yogasamlingarna i Markuskyrkan inte längre arrangeras är att den samling som spelades in i smyg också stördes av två kvinnor.
– Det var två personer som kom in och försökte driva ut yogan med bön. De var längst bak i kyrkan och det var omkring 500 personer mellan dem och mig. Jag hörde dem bara från avstånd, de bad för att det onda skulle försvinna och de sa en massa elaka saker, det var riktigt hårt, sa yogaledaren Johan Hedström tidigare i veckan till Dagen.
Biskopen: Inte skäl att agera
Andreas Holmberg uppger att han inte kände till den aktuella händelsen innan den fick uppmärksamhet i medier. Han säger också att han har fått information från kyrkoherde Maria Berg om att Shivasången var en engångsföreteelse och att det inte har förekommit något liknande vid andra tillfällen.
Med anledning av att det inte längre anordnas yogasamlingar i Markuskyrkan ser inte Andreas Holmberg heller någon anledning att agera i frågan.
– Precis som jag har gjort i dag hade jag frågat kyrkoherden om detaljer och om hur hon såg på saken. Jag hade också sagt att jag inte tycker att det är okej.
På äldre filmer från yogan i Markuskyrkan som har lagts upp på sociala medier går det även att se hur deltagarna är djupt insjunka i mantrat "aum". Det är enligt hinduismen det heligaste ordet som symboliserar världssjälen och även inom buddhismen används "aum" i rituella sammanhang.
Kvinnan som protesterade vid yogasamlingen i december säger till Dagen att "aum" dessutom användes vid den samling som hon besökte. Hur ser du på att "aum" förekommer i kyrkan?
– I många fall av yoga används över huvud taget inte något mantra. Men om man gör det så är det i kyrkliga sammanhang naturligt att använda sig av kristna mantran och böner som exempelvis "kyrie eleison" eller helt enkelt "Jesus".
Läs också Elisabeths Sandlund: Yoga och österländsk religion hör inte hemma i kyrkan