Nyheter

Furuhöjdskyrkan delar ut Staksets bok till alla hushåll i Gimo

Furuhöjdskyrkan i Alunda har köpt 1 500 exemplar av evangelisten Sebastian Staksets senaste bok som de ska dela ut i grannorten Gimo som ligger strax utanför Östhammar.

1 av 2

Församlingen kommer att dela ut ett exemplar av Staksets bok ”Bara ljuset kan besegra mörkret” till samtliga hushåll i Gimo, cirka fem mil nordost om Uppsala.

– Vi gör det dels för att vi vill berätta om Jesus för alla Gimobor. Dels för att vi planerar att snart starta en kristen verksamhet i Gimo, berättar Lasse Levén, pastor och föreståndare i Furuhöjdskyrkan i Alunda som ligger en och halv mil från Gimo.

Startar kristen verksamhet

På söndag fattar Furuhöjdskyrkan, som är knuten till Evangeliska frikyrkan och Equmeniakyrkan, beslut om att ta över Gimogården, som ägs av Equmeniakyrkan och där det funnits en kristen församling.

– Församlingen är nedlagd och vi har kommit överens med Equmeniakyrkan om att få ta över gården och vi har lovat att starta en kristen verksamhet där, förklarar Lasse Levén för Dagen och kommer med en liten brasklapp:

– Beslutet om att ta över Gimo-gården fattar vi på ett församlingsmöte i Furuhöjdskyrkan nu på söndag. Så under förutsättning att det blir ett ja då kommer vi att starta ett nytt kristet arbete där.

Sebastian Staksets bok kommer att delas ut från den 15 februari och framöver. Där kommer det att finnas med en inbjudan till att besöka Gimogårdskyrkan, som den nya verksamheten förmodligen kommer att kallas.

– Vi i Furuhöjdskyrkan har haft ett arbete i Gimo i flera år och har haft en bra dialog med Equmeniakyrkan om att få ta över lokalerna. Det känns viktigt med en kristen närvaro i Gimo även i fortsättningen, säger Lasse Levén.

Sebastian Staksets bok ”Bara ljuset kan besegra mörkret” kom ut i maj 2018 på Sjöbergs förlag.

Furuhöjdskyrkan har 342 medlemmar.

Läs också Sjöbergs förlag trycker 100 000 Staksetböcker för utdelning

Fler artiklar för dig