Nyheter

Världsevangelist Reinhard Bonnke är död

Den tyske världsevangelisten Reinhard Bonnke har avlidit. Han är känd för sina stora kampanjer i Afrika, men besökte också Sverige.

Renhard Bonnke blev 79 år gammal. Han dog stilla omgiven av sin familj på lördagen den 7 december. Han predikade i stora väckelsekampanjer över hela världen, och var verksam i 60 års tid som evangelist.

Han är bland annat känd för sina stora tältmöten i Afrika. Åtskilliga miljoner människor fick ta emot kristen tro i spåren av hans arbete. Upp emot 75 miljoner personer talas det om, men siffrorna är svåra att kontrollera.

Stor sorg hos familjen

På Bonnkes Facebooksida skriver familjen att det är med stor sorg de lämnar dödsbeskedet:

"Vi vill tacka er alla å hans och vår familjs vägnar för er kärlek och ert orubbliga stöd, som gjorde det möjligt för honom att predika det fantastiska budskapet om frälsning till ett oräkneligt antal människor", skriver familjen.

Flera kontakter med Sverige

Reinhard Bonnke besökte Sverige flera gånger. Bland annat deltog han i världspingstkonferensen i Stockholm 2010. Han har jobbat genom sin missionsorganisation Christ for All nations vars ordförande numera heter Daniel Kolenda.

Den svenske pingstledaren Daniel Alm skriver på twitter: "Reinhard Bonnke vann miljoner för Kristus. Jag uppskattade honom väldigt mycket. Han var en klassisk pingstpredikant. Jag minns när jag lyssnade på honom i Berlin, Sverige och så sent som 2018 i Helsingfors. Vila i frid, herr "Ich bin Evangelist!".

Fler artiklar för dig