Nyheter

Systrarna Graaf berättade om sina liv – men fick bara en fråga om tron

Systrarna Graaf framträdde i fredagens Skavlan, och fick bland annat berätta om hur det var att växa upp med Jesusfolket. Men frågor om deras egen tro lyste i stort sett med sin frånvaro.

1 av 2

Magdalena och Hannah Graaf växte upp med sin i kristna sammanhang välkända mamma Linda Bergling. Linda Bergling är pastor och författare, och tillsammans med maken Gunnar Bergling startade hon församlingen Arken i Kungsängen, tillhörande Trosrörelsen.

Systrarna mest gjort sig kända som popstjärnor och modeller, framför allt under 90-talet då deras låt "You Got (What I Want) blev en hit. Hannah Graaf utsågs till Sveriges sexigaste kvinna vid 17 års ålder. Nu är systrarna aktuella med en ny tv-serie, "Systrarna Graaf" på TV3.

"Jesusfolket var som hippierörelse"

Magdalena och Hannah berättade för Skavlan om hur det var att växa upp i församlingen, där Jesusfolkets tankar om enkelt liv och få ägodelar var förhärskande.

– Det var som en hippierörelse, fast de hade Jesus i stället för knarket, sammanfattade Magdalena.

De uttryckte båda att det var en positiv miljö att växa upp i och att de kände sig trygga, trots att det ofta kom människor med olika typer av problematik till församlingen. Någon gång kunde det hända märkliga saker, som att de blev inlåsta i ett hus av en okänd man i flera dagar. "Han var kär i mamma", berättade systrarna, som räddades ur huset av en dammsugarförsäljare.

Läs också Magdalena Graaf: Gud betyder allt för mig

Sorgen i att förlora ett barn

Magdalena Graaf fick också frågor om den stora sorg som drabbade henne, när hennes då 19-åriga son miste livet.

– Att förlora ett barn är det värsta som kan hända en människa, sa Magdalena.

Frågor om systrarnas egen tro lyste dock med sin frånvaro under intervjun. Först allra sist ställde Fredrik Skavlan en enda fråga om tron, då han undrade om systrarna är kristna i dag.

– Ja, absolut, i hjärta och själ, svarade de då.

Läs också Linda Bergling berättar om bomben och dödshoten mot familjen - från dotterns ex

Fler artiklar för dig