Nyheter

Kristna hjälparbetare mördades av Boko Haram

Två kristna hjälparbetare har mördats av islamistiska terrorgruppen Boko Haram i norra Nigeria. En videoinspelning av när de båda männen skjuts till döds släpptes av terrorgruppen i förra veckan.

Lawrence Duna Dacighir och Godfrey Ali Shikagham, medlemmar i samfundet Church of Christ in Nations, reste nyligen från huvudstaden Abuja till Maiduguri i nordöstra Nigeria för att bygga tillfälliga bostäder åt människor på flykt från islamistiska extremister. Men de tillfångatogs av Boko Haram när de arbetade i ett flyktingläger, rapporterar Morning Star News.

Hämndaktion

Den 22 september publicerade Boko Haram en videoinspelning på sin egen hemsida, där de båda männen, klädda i orangea fångdräkter, står på knä framför tre beväpnade och maskerade män från terrorgruppen. En av terroristerna säger att de ska döda alla kristna de kan, som hämnd för alla muslimer som dött i religiösa konflikter i Nigeria. Sedan visas hur de båda kristna männen skjuts ihjäl bakifrån.

Pastor John Pofi , som också är nära släkt med de båda männen, har bekräftat för Morning Star News att det är Lawrence Duna Dacighir och Godfrey Ali Shikagham som syns i videofilmen.

”Lawrence och Godfrey lämnade Abuja för Maiduguri för att använda sina förmågor till mänsklighetens bästa, och fick betala med sina liv”, skriver pastor John Pofi i ett sms till Morning Star News.

Fler artiklar för dig