Nyheter

Sebastian Staksets ”Det finns hopp” avslutar Sverigeresan i Piteå

För tredje och sista gången reses tältet för möteskampanjen ”Det finns hopp”. Efter Sävsjö och Tjörn är det Piteås tur att få besök av Sebastian Stakset med vänner.

1 av 4

Det är en förväntansfull Hans Weichbrodt som checkar in på Arlanda för att ta flyget till Piteå.

– Min förväntan är att nå människor som ännu inte tagit emot Jesus, säger evangelisten som tillsammans med Sebastian Stakset och Carl-Gustav Severin står bakom ”Det finns hopp”.

Tidigare tältmöten i Sävsjö och Tjörn har varit välbesökta och många volontärer har varit positiva, berättar Hans Weichbrodt.

– Det har funnits en påtaglig glädje oavsett om man har varit parkeringsvakt, ställt fram mat eller varit mötesvärd.

Läs även | Pastor efter tältmötet: Vi har aldrig sett något liknande

Lokala församlingar viktiga

Även om det är de tre evangelisterna som står bakom kampanjen, är de lokala församlingarnas stöd viktigt i både förberedelser, genomförande och uppföljning. I Piteå kanaliseras församlingarnas engagemang genom Piteå Kristna Råd.

– Jag hoppas att det här arrangemanget ska innebära att människor får hopp. Och så hoppas jag också att det här ska ge hopp om ekumeniken, säger Linnéa Vikström, styrelseordförande i Piteå Kristna Råd och komminister i Svenska kyrkan.

– Vi har olika uttryckssätt och betoningar, men vi har något större och viktigare som förenar; tron på Jesus och att evangeliet ger hopp till människor, fortsätter hon.

”Strategiskt rätt”

Hans Weichbrodt tycker att det är en av styrkorna med den här satsningen, att de lokala kristna kommer tillsammans och bär evenemanget. Förväntan på dagarna i Piteå är grundad i övertygelsen att Gud ligger bakom satsningen. När Sebastian Stakset upplevde ett tilltal om att genomföra ”Det finns hopp”-kampanjerna ringde han Hans Weichbrodt.

– Jag satt och läste Jesaja 54 när Sebastian ringde och sa att han fått en vision från Gud. Han berättade att tecknet som andra fått att det här var från Gud var just Jesaja 54.

Förutom att Hans Wecihbrodt ser hur människors liv förvandlas tack vare kampanjerna, tycker han också att den här typen av möten är strategiskt rätt just nu.

– Det är precis vad Sverige behöver; frimodiga satsningar som är Jesuscentrerade och betonar klassisk kristen tro.

Läs även | 3 000 vallfärdade till tältmötets comeback

Fler artiklar för dig