Nyheter

Staksets tältmöten på Tjörn blir radiogudstjänst

Nästa vecka är det Tjörns tur att få besök av tältturnén “Det finns hopp”. Samtidigt spelar Sveriges Radio in gudstjänsten och sänder den 11 augusti.

Tältturnén “Det finns hopp” har redan avverkat Sävsjö, dit 3 000 personer vallfärdade.

Syftet med turnén är att nå de kyrkligt ovana och "ge hopp till de kantstötta i livet" i en tid där många kämpar med psykisk ohälsa.

– Hur hårt du än har fallit. Hur mycket smärta du än har upplevt, så finns det en väg tillbaka, säger Sebastian Stakset som predikar i gudstjänsten.

Läs mer | 3 000 vallfärdade till tältmötets comeback

Bad om förlåtelse

Dagen har i flera reportage skildrat hur Sebastian Stakset gått från att vara sångare i det kontroversiella hiphop-bandet Kartellen till att bli kristen och i stället sjunga om förlåtelse och kärlek.

Efter att han lämnat Kartellen har han tagit avstånd från de hatbudskap han predikade under den tiden.

Läs även | Sebastian Stakset ny medlem i Livets ord

Fick en syn

Tältkampanjen kom till efter att Sebastian Stakset upplevt att han haft en syn där stora tält restes upp på olika platser – och hur tälten fylldes med människor som fick möta Guds kärlek.

Samtidigt kom han också i kontakt med Livets ord-pastorn Carl Gustaf Severin, prästen Hans Weichbrodt från Oasrörelsen och lovsångaren Kenneth Lillqvist. Tillsammans har de arrangerat tältmötessatsningen. Efter Tjörn återstår Piteå. Nästa sommar är det Stockholm, Göteborgs och Östersunds tur.

Hallin medverkar

Under radiogudstjänsten spelar musikern Per-Erik Hallin som kommer att framföra två av sina egna låtar.

Läs även | Stakset gör tältmötesturné: Vill nå icke-troende

Fler artiklar för dig