Nyheter

Samuel Ljungblahd och Egil Svartdahl i avslöjande show på Torp och Nyhem

På konferenserna Nyhem och Torp och på Gullbranna har föreställningen "Avslöjad" spelats under midsommarhelgen. Det är den norska tv-pastorn Egil Svartdahl och den svenska artisten Samuel Ljungblahd som bjuder på sig själva.

1 av 2

Regissören Caroline Svartdahl, Egils dotter, ligger bakom föreställningen. De båda huvudrollsinnehavarna har stött på varandra under flera års tid på olika event och till sist landat i att göra något gemensamt.

Föreställningen bygger på personliga berättelser från deras egna liv och varvas med låtar från Samuel Ljungblahd.

"Skratta, gråt, njut "

"Kom och skratta, gråt, njut, tillsammans med oss", skrev Samuel Ljungblahd på sin Facebooksida innan föreställningen och av reaktionerna att döma verkar hans förhoppning ha slagit in.

"I vanliga fall får man oftast bara höra det fantastiska, men här var det både och, det som kallas livet, sånt som vi alla får gå igenom", skriver Ove i kommentarsfältet under inlägget.

Läs mer | Sensommarfestivalen får besök av Samuel Ljungblahd

Flera ur publiken verkar ha blivit berörda av de två namnkunniga personernas ärlighet och förmåga att bjuda på sig själva.

"Det är en fantastisk, varm, tankeväckande, sorglig, glad föreställning som ger såååå mycket!" skriver Ruben på Facebook och får medhåll av flera.

Vill peka på Guds nåd

Det yttersta syftet har dock inte varit att underhålla. Det de båda herrarna vill peka på genom showen är Guds nåd.

– Vi hade en önskan om att säga något viktigt om nåden. Vi tänkte att om vi avslöjar vilka vi är så kanske folk förstår hur beroende vi är av nåd. Både från Gud och från dem som lever nära oss, säger Svartdahl till Världen Idag.

Fler artiklar för dig