Nyheter

Pelle Hörnmark ny föreståndare för Ulriksbergskyrkan i Växjö

Pelle Hörnmark lämnar Stockholm för att bli föreståndare för Ulriksbergskyrkan i Växjö. – Vi vill fortsätta vår tillväxtresa och vi tror att Pelle är rätt person för detta, säger församlingens ordförande Fredrik Albertson, till Dagen.

Det var i samband med söndagens församlingsmöte som ett enhälligt beslut att kalla Pelle Hörnmark fattades.

Något formellt startdatum är inte bestämt. Men Pelle Hörnmark kommer från och med nu att vara inblandad i församlingen på olika sätt.

– Han har en del andra uppdrag som måste avslutas först, säger Fredrik Albertson.

Flyttar till Småland

Pelle Hörnmark, som ursprungligen kommer från Jönköping, var under elva år pastor och föreståndare i Pingstkyrkan i Jönköping. Mellan 2009 och 2016 var han föreståndare för Pingst – FFS och sedan 2017 har han varit utsänd av Filadelfiaförsamlingen i Stockholm som Europamissionär.

När Dagen, för drygt två veckor sedan, skrev att Pelle Hörnmark eventuellt skulle ta över ledningen för Ulriksbergskyrkan sa han att en sådan lösning behövde gå att ”förena med mina uppdrag i Europa, som jag inte vill släppa.”

Blir en flytt till Småland

I ett nyhetsbrev till medlemmarna i Filadelfiaförsamlingen i Stockholm har han även klargjort att en tjänst som föreståndare måste ge utrymme för missionsarbete i Europa. ”Där kommer jag att finnas med också i fortsättningen, även i de projekt som stöds av Filadelfiaförsamlingen i Stockholm.”

Däremot kommer den nya föreståndarrollen innebära en flytt från Stockholm till Småland.

Under de senaste två decennierna har Ulriksbergskyrkan vuxit kraftigt – från 387 medlemmar för 20 år sedan till 700 i dag. Församlingen är ansluten till både Pingst FFS och Evangeliska frikyrkan (EFK).

Perioder av tillväxt

I maj nämnde Fredrik Albertson att församlingar som har haft starka perioder av tillväxter med jämna mellanrum hamnar på platåer.

Han sa också att platåerna kan vara svåra att ta sig förbi, men att Pelle ”kan ha en del nycklar”.

– Vi är inte så intresserade av förvaltning. Vi vill fortsätta vår tillväxtresa och vi tror att Pelle är rätt person för detta.

Dagen har sökt Pelle Hörnmark för en kommentar.

---

Ulriksbergskyrkan

  • Är en församling som startades 1990.
  • Men rötterna sträcker sig längre tillbaka i tiden, till dåvarande Saronförsamlingen och Filadelfiaförsamlingen.
  • Under slutet av 1980-talet beslöt sig de båda kyrkorna att bilda en ny gemensam församling som blev Ulriksbergskyrkan.

---

Fler artiklar för dig