Nyheter

Börje Erdtman nominerad till Svenska hjältar

Den kristne eldsjälen Börje Erdtman är en av kandidaterna till att bli prisad under Aftonbladets Svenska hjältar-gala. I 25 års tid har han bedrivit hjälparbete i Colombia.

Han har hjälpt kriminella att komma tillbaka i samhället, byggt skolor och sett till att människor får rent vatten. Genom organisationen Ankarstiftelsen har Börje Erdtman fått se tusentals människors liv förändras till det bättre.

Nu hjältenomineras 75-åringen av tidningen Aftonbladet som, i en del av deras satsning Svenska hjältar, nominerat honom i kategorin Svenska hjältar i världen.

– Jag tycker inte om det egentligen, jag känner mig inte som hjälte. Men om någon kan få upp ögonen för dessa saker genom det här, får jag väl offra mig, säger Börje Erdtman till Dagen.

Webb-tv Börje Erdtman om sitt arbete på fängelser i Colombia

Under intervjun med Aftonbladet visade Börje upp knivar som fängelseinterner använt och berättade om vad Jesus gör i fängelserna. På senare tid har många kommit till tro, ett resultat av en bibelstudiekurs som görs i samarbete med organisationen Prison Fellowship, menar Börje.

– Just nu är det ett par tusen fångar i månaden som kommer till tro. Förra året hade vi 19 965 omvändelser.

Vem som tar hem priset Svenska hjältar i världen avslöjas under Svenska hjältar-galan i december i år.

Fler artiklar för dig