Nyheter

Dogge bad vid Klagomuren

Det har varit en dröm sedan Dogge Doggelito var liten grabb. Att få åka till Jerusalem och uppleva de bibliska platserna på riktigt. – Jag hade fem önskningar vid Klagomuren och tre slog in direkt, berättar artisten för Dagen.

1 av 3

Artisten Dogge Doggelito har alltid drömt om att få komma till Jerusalem. Under årets påskhelg var det äntligen dags.

Intensiva dagar

Under några intensiva dagar hann han bland annat med att både förnya sitt dop i Jordanfloden och att växla ringar med sin flickvän framför Uppståndelsekyrkan.

– Man lovar inget halvhjärtat framför platsen där Jesus begravdes. Så det kändes riktigt fint att få göra det just där, säger han om förlovningen.

Som barn döptes han in i den ortodoxa kyrkan och i den traditionen finns han kvar. Dogge Doggelito berättar lyriskt om sin bönestund vid Klagomuren, eller Västra muren, som den också kallas.

– Det var så speciellt för mig. Jag hade med mig fem lappar med önskningar och jag fick bönesvar på tre av fem nästan direkt.

Vad betyder det för din kristna tro att få vara på plats?

– Att få se dessa heliga platser som jag hört om hela livet - det blir så påtagligt att man tror på något bra och verkligt. Herodes palats, floden där Jesus döptes, samaritens grotta... Det var helt otroligt att få se och uppleva!

Läs mer | Dogge Doggelito: ”Jag behöver en sträng Gud för att klara mig”

Lyssna på Dogge i Dagens människa: Avsnitt 13: Dogge Doggelito

Fler artiklar för dig