Nyheter

Här är vinnarna vid kristna Grammygalan

Favorittippade sångerskan Lauren Daigle tog hem två utmärkelser under nattens gala. Gospellegendaren Kirk Franklin tog hem sin 23:e Grammy.

Till skillnad från den svenska Grammisgalan har den amerikanska förlagan flera kategorier för den kristna musikbranschen.

Under galan som hölls natten till måndag i Los Angeles delades fem olika priser ut.

Förhandstippade Lauren Daigle, som Dagens läsare kunde läsa om i helgen, fick utmärkelserna. Bästa kristna album för skivan Look Up Child och Bästa kristna sång/framträdande för låten You Say, från samma album.

– Jag älskar budskapet i den kristna musiken. Att människor får möjlighet att finna hopp när livet är svårt. Kristi sanning. Jag vill bara att alla ska lära känna hans godhet, hans vänlighet och hans kärlek. Och hans acceptans för människor, hans förståelse för människor, säger sångerskan och fortsätter, berättade Lauren Daigle i en tv-intervju inför Grammy Awards.

23:e Grammyn för Franklin

Gospelgiganten Kirk Franklin delade i år priset Bästa Gospelsång för låten Never Alone. Franklin kan nu glädjas åt inte mindre än 23 grammys. Låten som Kirk Franklin sjunger tillsammans med Tori Kelly är med på den senares album Hiding Place. Tori Kelly tog hem priset för Bästa gospelskiva med samma album.

I kategorin Best Roots Gospel Album, som uppmärksammar mer traditionell kristen musik, fick i år Jason Crabb priset för skivan Unexpected.

Skivan som överöstes av god kritik när den gavs ut förra året och har tydliga country and westerninslag i klassisk Homecoming-stil.

– Alla som nominerades i den här kategorin är mina vänner och jag är bara så tacksam för att jag fick vinna, sa Jason Crabb i en video på Facebook efter prisutdelningen.

Fler artiklar för dig