Nyheter

Dagens ledarredaktion medverkar i podd om politik och kyrkan

Under våren kommer Dagens opinionsavdelning medverka i Svenska evangeliska alliansens podd, Second opinion.

Lyssna: Kristen tro som samhällskraft

Tanken är att diskutera samhällsfrågor som intresserar och engagerar kristna. Abort, aktiv dödshjälp, mottagande av nyanlända, kyrkans roll bland annat

– Det här blir ytterligare en kanal där vi får diskutera ämnen som finns i skärningspunkten mellan tro och samhälle och där vi tror att vi har något att tillföra, säger chefredaktör Felicia Ferreira.

Vill se fler i sammhällsdebatten

Dagen har under hösten också engagerat sig i nystartade Pethrusakademin tillsammans med Pingst FFS och Kaggeholms folkhögskola för att uppmuntra och bidra till att fler kristna ska ta del i samhällsdebatten.

Jacob Rudenstrand, biträdande generalsekreterare i SEA, är programledare och han kommer att samtala med en person från Dagens opinionsavdelning i varje poddavsnitt. Först ut är Joakim Hagerius.

– Det blir intressant att återkommande under våren få möta Jacob och SEA:s perspektiv i frågor som vi skriver om, säger Joakim Hagerius.

Övriga ledarredaktionen är Frida Park, Joel Halldorf, Felicia Ferreira och Elisabeth Sandlund.

– Både SEA och Dagen har en uppgift att vara en kristen röst i den svenska samhällsdebatten. Jag ser fram emot att i podden vrida och vända på aktuella frågor som berör många kristna, säger Jacob Rudenstrand.

Fler artiklar för dig