Nyheter

Claphaminstitutet inrättar ett forskningsråd

Nu inrättar den kristna tankesmedjan Claphaminstitutet ett forskningsråd. – Vi vill bedriva vetenskaplig forskning på kristen grund, säger Per Ewert, institutets direktor.

Claphaminstitutet betraktas, enligt deras egen hemsida, som Sveriges ledande kristna tankesmedja. Nu önskar de stärka institutets roll som en aktiv röst i aktuella samhällsfrågor genom att inrätta ett forskningsråd.

Forskningsrådet kommer arbeta på styrelsens mandat, och samordna institutets arbete med att utföra vetenskaplig forskning. Clapham vill bland annat stimulera utbildning, undervisning och vetenskaplig forskning om och i kristen tro, i ekumenisk anda.

– Det här är ett viktigt steg i att ytterligare etablera Claphaminstitutet som ledande kristen tankesmedja och forskningsinstitut i världens mest sekulariserade land, säger Per Ewert, institutets direktor.

– Genom att starta ett forskningsråd vill vi stärka möjligheten att bedriva högkvalitativ vetenskaplig forskning på kristen grund inom både naturvetenskap och humaniora i Sverige.

Forskningsrådet leds av dess ordförande Per Eriksson, professor och före detta rektor vid Lunds Universitet, och kommer därutöver att bestå av forskare inom olika akademiska discipliner.

Fler artiklar för dig