Nyheter

Frank och Simon Ådahl drog igång Lapplandsveckan

Bröderna Ådahl fick igång hela publiken på pingströrelsens sommarkonferens Lapplandsveckan under söndagskvällen.

Veckans tema "Tillbaka till framtiden" fick en ny dimension när bröderna Ådahl förenades i ett nostalgiskt medley i Lappis största mötestält.
– Äntligen! utropade Alfrida Stenström när hon som första person äntrade podiet i stora mötestältet.
– Äntligen får vi säga välkomna till Lapplandsveckan 2018! Som vi väntat och längtat.
För att vara inledningsmöte på en konferens som pågår i hela sju dagar var det ovanligt mycket folk, erfar Dagen. Bänk- raderna var till stor del fyllda med inlandsbor, Lyckselebor och folk från många andra delar av landet som tagit sig upp, eller ner, för att bo över eller bara komma över dagen.


100 år nästa år
Lapplandsveckan anordnas i år för 99:e gången. Riktigt så länge har artisten Frank Ådahl inte turnerat, men inte helt långt därifrån.
– Jag är 58 år och har varit på turné i 50 år så då får man väl vara lite hes, ursäktade han sig efter första låten.
Frank Ådahl passade också på att mellan låtarna dela något som ligger på hans hjärta. 
– Vi är Guds barn och vår identitet i Kristus handlar inte om vad jag presterar. Det händer att vi blandar ihop kallelse med identitet, att vi ska försöka krysta fram en kallelse som vi ska vara duktiga i. Det handlar verkligen inte om det. Din kallelse är följande; blomma där du står. Jag vill uppmuntra er i kväll och låta Gud lyfta bort bördor, sa Frank Ådahl.
Brodern Simon Ådahl, som skrivit många av låtarna tillsammans med sin lillebror Frank och som 1978 bildade det kristna bandet Edin-Ådahl tillsammans med bröderna Bertil och Lasse Edin, fanns också på plats. 
Han blev uppropad till scenen för att sjunga ett 80-talsmedley tillsammans med sin bror, till publikens stora förtjusning.
Kvällen avslutades med melodifestivallåten "Som en vind", vinnare av musiktävlingen år 1990. Och utan att tolka in alltför mycket så är det väl en rätt passande titel för att inleda en av pingströrelsens största sommarkonferenser.

Läs också: Lapplandsveckan väntas locka 15 000 deltagare

Fler artiklar för dig