Nyheter

New Wine samlas till konferens med mod som tema

På onsdagen startar New Wines sommarkonferens i Vänersborg. Johanna Gell från planeringsgruppen hoppas att konferensen ska skapa hopp och tro både för människors liv och för den lokala församlingen.

1 av 2

Under de närmsta fem dagarna kommer bandyhallen Arena Vänersborg förvandlas till gudstjänstlokal för de 1 200 deltagare som besöker New Wines sommarkonferens. De samlas för att lovsjunga, umgås och få undervisning på temat ”Mod: för en tid som denna."

– Vi tror att vi är i en tid där Gud vill förlösa mod. Som kristna är vi först och främst inte medborgare i Sverige, utan i Guds rike. Det påverkar allt vi gör; hur vi hanterar våra pengar, vår tid och våra relationer. Vi vill uppmuntra människor att inte kompromissa med sina värderingar utan få mod att göra det som Gud har kallat dem till, säger Johanna Gell, koordinator för konferensen.

Hur blir man modig?

– Ibland handlar det bara om att våga, våga berätta att man är kristen, våga fråga om man får be för någon som är sjuk. Men för att kunna göra det behöver vi bli fyllda av Guds ande, det är inget vi kan göra i egen kraft.

– Att komma hit till konferensen och se att det är många som tror på samma sak och som står i detta tillsammans ingjuter också mod, säger Johanna Gell.

Fokus på andliga gåvor

Att tala om Guds rike är något som kännetecknar New Wine-rörelsen. Man lägger stor vikt vid att utrusta människor i de andliga gåvorna, som att profetera eller be för sjuka. Detta kommer även prägla årets konferens.

Bland talarna finns flera samfund representerade. I år har man, precis som tidigare, också bjudit in internationella talare. Från Skottland kommer Andrea Wigglesworth, som ska tala om själavård och konflikthantering i församlingslivet, och Charity Boman Webb, som fokuserar på profetisk kreativitet, och som kommer ge deltagarna utrymme att själva skapa. Från Texas i USA kommer John E. Thomas som bland annat ska hålla seminarier om andlig krigsföring.

Inriktning på lovsång

Precis som förra året anordnas också en ”konferens i konferensen” med inriktning lovsång. Alfred Nygren, pastor och lovsångsledare i Citykyrkan i Stockholm kommer leda undervisningen för de människor och team som vill utvecklas inom lovsången, både profetiskt och tekniskt.

Johanna Gell ser fram emot en konferens där människor från olika bakgrund och med olika nationaliteter samlas för att tillbe och ta tid i bön för varandra.

– Jag hoppas att människor åker från konferensen uppfyllda av anden och fulla av mod att leva ut sin kallelse i de lokala församlingarna, säger hon.

Fler artiklar för dig